top of page

Plaattaart met knoflook van Hanneke de Jonge, Culinea

Hanneke is het gezicht achter kook-website: Culinea. Ze kookt, fotografeert en creëert! De wieg van Hanneke heeft letterlijk en figuurlijk in een keuken gestaan. Namelijk in de keuken van het restaurant van haar ouders. Hanneke is opgegroeid met de klassieke Franse keuken, maar door het vele reizen kwam ze ook in aanraking met talrijke andere smaken. "Ik ben gek op de Aziatische en Italiaanse keuken maar vooral de kruidige smaken uit het Midden Oosten hebben mijn voorkeur." Hanneke kookt dagelijks vers en met zoveel mogelijk lokale ingrediënten van het seizoen. Deze maand heeft Hanneke drie recepturen voor ons gecreëerd, in deze post plaattaart met knoflook. Op de website vind je ook haar recept voor Oosterse Flower Sprouts en geroosterde pompoen met appelsoep. Eet smakelijk!



Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box: 1 bol knoflook 1 knolselderij

Andere ingrediënten: 2 eieren, geklopt 100 milliliter crème fraîche 1 eetlepel dijon mosterd 200 gram Emmentaler, geraspt 6 takjes tijm

15 salieblaadjes peper en zout 1 rol (270 gr) vers bladerdeeg olijfolie


Receptuur:

Knoflook poffen Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol af, zodat de teentjes zichtbaar zijn. Leg de bol op een stuk aluminiumfolie en giet er een beetje olijfolie over. Pak de knoflookbol goed in en leg de pakketje in de hete oven.

Pof de knoflook in ongeveer 45 minuten. Haal de knoflook uit de oven en pak ze uit. Laat iets afkoelen voordat je de teentjes eruit knijpt of lepelt.

Voor de hartige taart Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de knolselderij en snijd de knol in 1 cm blokjes. Je hebt ongeveer 500 gram nodig. Kook de knolselderij blokjes ongeveer 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn.

Rol ondertussen het bladerdeeg uit en leg dit op de bakplaat. Snijd het deeg 1 centimeter van de rand in en prik gaatjes in de bodem met een vork. Bestrijk de rand met het geklopte ei en zet de plaat in de oven. Bak 10 minuten.

Giet de knolselderij af en laat goed uitlekken. Meng in een grote kom de geklutste eieren met de crème fraîche en mosterd. Meng hierdoor de gepofte knoflook, geraspte kaas, mosterd en tijmblaadjes. Voeg de knolselderij blokjes erbij en meng dit er voorzichtig door. Haal de bladerdeeg bodem uit de oven. Druk met een lepel het binnenste gedeelte weer iets plat en lepel het knolselderij mengsel hierop.

Bestrooi met salieblaadjes en zet de plaat weer in de oven. Bak de taart nog ongeveer 20 minuten in de hete oven tot de vulling gestold en goudbruin is.


Eetsmakelijk!




Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page