3x pannenkoekenpret met Soraya’s Healthy Bakery


Aangezien Flevour in september 2021 alweer 1,5 jaar bestaat, vonden we het hoog tijd om eens extra uit te pakken, met een heerlijk, maar nog wel eenvoudig recept. Of moet ik zeggen RECEPTEN. Deze heerlijke pannenkoeken kun je namelijk maken met niet 1, niet 2, maar met wel liefst 3 soorten vullingen! Veel kook- en vooral eetplezier, Soraya.




Basisrecept pannenkoeken

250 g tarwe pannenkoekenmix van Zonnespelt

500 ml melk (kan ook met karnemelk of plantaardige melk)

2 eieren van Van der Weele

Een flinke snuf zout

Boter of olie om in te bakken


Receptuur:

Doe de pannenkoekenmix in een kom en maak een kuiltje in het midden.

Giet hier een klein beetje van de melk in. Voeg ook de eieren toe en roer met een garde vanuit het midden, totdat er een glad beslag ontstaat.

Voeg nu de rest van de melk en een snufje zout toe en roer dit weer goed door.


Laat het beslag een paar minuten rusten, terwijl je de koekenpan goed verwarmt.


Doe een klontje boter of een scheutje olie in de pan en giet er een dun laagje beslag in.

Als de bovenkant droog is, draai je de pannenkoek om. Als beide kanten mooi goudbruin zijn, haal je de pannenkoek uit de pan. Ga op dergelijke wijze verder, totdat het beslag op is.



1. Fruitige cheesecake pannenkoek

Kornoelje jam van Almeerse Weelde

225 g roomkaas

80 g poedersuiker (voeg meer of minder toe, naar smaak)


Mix de roomkaas met de poedersuiker.

Bedek een pannenkoek met een laagje roomkaas, gevolgd door een paar lepels kornoelje jam. Vouw of rol de pannenkoek op en genieten maar!


2. Pannenkoek met gekarameliseerde appel en peer

1 Discovery zomer appel van Fruithal Smits

1 Conference peer van Fruithal Smits

40 g gezouten boter

4 el suiker

1 tl kaneel


Snij de appel en de peer in partjes en verwijder het klokhuis (en eventueel de schil).

Doe de boter in een pan en voeg de partjes appel en peer toe.

Voeg vervolgens de suiker en kaneel toe.

Laat het geheel op laag vuur karamelliseren.

Als de karamel bruin begint te kleuren, schud je de pan heen een weer en zorg je dat de partjes aan alle kanten karamelliseren.


Serveer de pannenkoek met de gekaramelliseerde appel en peer en een bolletje ijs. Echt zo lekker!



3. Hartige pannenkoek

1 gele ui van Poppe Landbouw

3 tenen knoflook van Polderknoflook

4 bladeren van de palmkool van Tromp Aquafarming

1 bospeen van De Stek

1 Courgette van De Stek

Scheutje ketjap manis

Paar handjes belegen kaas

Olie om in te bakken


Versnipper de ui en de knoflook.

Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan.

Snij de overige groenten klein en voeg dit toe aan de pan. Doe er een scheutje ketjap manis bij en voeg eventueel wat water toe als het aanbakt.

Als de groentemix gaar is, bedek je een halve pannenkoek met dit mengsel.

Strooi wat kaas op de groentemix, vouw de pannenkoek dubbel en verwarm deze in de pan, totdat de kaas is gesmolten.


Zo simpel, maar toch zo verrukkelijk!




Geniet ervan!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!