top of page

Pasta met courgette, citroen en parmezaanse kaascrumble van Anne Driesman


Een recept voor 4 personen Ingrediënten:

3 courgettes uit de Flevour Box 400 gram pasta (linguine, bucatini) bosje verse munt 150 gram parmezaanse kaas 100 gram panko chili vlokken naar smaak citroen olijfolie zout


Receptuur: Schil de courgettes met behulp van een spiraalsnijder in lange dunne slierten (als je geen spiraalsnijder hebt kun je de courgette ook met een dunschiller in linten schillen).


Knijp de citroen uit en strooi royaal zout en peper over de courgette en zet weg.


Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.


Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de panko goudbruin en verdeel er ongeveer een handvol van de geraspte Parmezaanse kaas over. Roer door elkaar totdat de kaas door de panko smelt en een soort krokante stukjes ontstaan.


Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op.


Schep de courgette en munt door de pasta, en voeg al omscheppend de rest van de Parmezaanse kaas toe. Voeg een scheutje van het opgevangen kookwater toe om een soort bindende saus te krijgen.


Strooi naar smaak chili vlokken over de pasta. Verdeel vlak voor het serveren de Parmezaanse kaas crumble over de pasta.Enjoy!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

Comentários


bottom of page