Yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen van Hanneke de Jonge, Culinea


Deze pannenkoekjes met blauwe bessen maak je met yoghurt. Lekker met de blauwe bessen en maple syrup erbij.


Heel af en toe jezelf verwennen op zondagmorgen met een speciaal ontbijtje zoals bijvoorbeeld deze pannenkoekjes moet kunnen toch.



Recept voor 12 pannenkoekjes


Ingrediënten:

2 eieren uit de Flevour Box

2 tl rietsuiker

200 ml yoghurt

3 el zonnebloemolie

150 gr tarwe pannenkoekenmix uit de Flevour Box

1/2 sinaasappel, rasp ervan

250 gr blauwe bessen

1 flesje maple syrup


Receptuur:

Klop in een kom met een mixer de eieren met suiker goed luchtig.


Voeg de yoghurt en olie toe en klopt nog even door.


Meng dan met een lepel de pannenkoekenmix en sinaasappelrasp erdoor. Het moet een dik pannenkoekbeslag worden.


Verwarm een platte pannenkoekenpan (zonder olie) op middelhoog vuur.


Schep 2 eetlepels beslag in de pan en bak het pannenkoekje tot er op bovenkant luchtbelletjes ontstaan.

Draai het pannenkoekje dan om en bak de andere kant ongeveer 1 minuutje. (Als je een grote koekenpan hebt, kan je meerdere pannenkoekjes tegelijk bakken).


Bak op deze manier nog meer pannenkoekjes van het beslag, leg ze op een schaal of bord en houd deze warm in de oven.


Serveer ze met de blauwe bessen en giet er wat maple syrup over.


Smakelijk! Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!