Oosterse Flower Sprouts van Hanneke de Jonge, Culinea

Heb jij ze al gespot? De biologische flower sprouts? Het is een winterse groente, een soort kruising tussen boerenkool en spruitjes. Heeft ook een beetje de smaak van deze groenten. Ze zien er niet alleen heel schattig uit, maar het is ook nog eens super lekkere en gezonde groente. Je kunt ze op diverse manieren bereiden, doe ze in een smoothie, gebruik ze bijvoorbeeld op een pizza of maak er een lekker stamppotje van. "Ik heb de flower sprouts vooraf geblancheerd, dat hoeft eigenlijk niet maar ik vind dit zelf lekkerder en hiermee verkort je de woktijd."




Recept voor 2 personen


Ingrediënten uit de box: 1 pakje flower sprouts

1 teentje knoflook


Andere ingrediënten: 1/2 rode peper

1 cm gember

2 el zonnebloemolie

1 scheut sojasaus


Receptuur:

Blancheer de flower spruits twee minuutjes in een pan met kokend water. Giet ze af, spoel

ze af met koud water en laat ze daarna goed uitlekken.


Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in dunne ringen.

Snijd de knoflook in dunne plakken en raspt de gember.


Zet een wok met een scheutje zonnebloemolie op hoog vuur. Gooi hierin de flower spruits

samen met de rode peper, knoflook en gember en bak een paar minuutjes op hoog vuur.

Voeg als laatste de sojasaus toe en bak dit nog even mee.


Snel en lekker! Smullen maar!




Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!