top of page

Geroosterde pompoen en appelsoep van Hanneke de Jonge, Culinea

Hanneke is het gezicht achter kook-website: Culinea. Ze kookt, fotografeert en creëert! De wieg van Hanneke heeft letterlijk en figuurlijk in een keuken gestaan. Namelijk in de keuken van het restaurant van haar ouders. Hanneke is opgegroeid met de klassieke Franse keuken, maar door het vele reizen kwam ze ook in aanraking met talrijke andere smaken. "Ik ben gek op de Aziatische en Italiaanse keuken maar vooral de kruidige smaken uit het Midden Oosten hebben mijn voorkeur." Hanneke kookt dagelijks vers en met zoveel mogelijk lokale ingrediënten van het seizoen. Deze maand heeft Hanneke drie recepturen voor ons gecreëerd, in deze post de geroosterde pompoen met appelsoep. Op de website vind je ook haar recept voor Oosterse Flower Sprouts en plaattaart. Eet smakelijk!

Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box:

1 pompoen (450 gr)

1 ui

1 appel

2 teentjes knoflook


Andere ingrediënten: olijfolie

peper en zout

1/2 tl cayennepeper

1 snufje kaneelpoeder

300 ml groentebouillon


Voor de topping:

50 ml room

10 takjes bieslook


Receptuur:

Verwarm de oven voor op 200˚C.


Bekleed een ovenplaat met bakpapier


Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en snijd de helften ook doormidden. Snijd de ui met schil ook in kwarten.

Leg de pompoen stukken (met schil) en ui op de bakplaat en giet er wat olijfolie over en

bestrooi met zout, cayennepeper en kaneel. Schuif de plaat in de oven en laat 20 minuten

roosteren.


Voeg nu de hele knoflookteentjes en appel met schil toe en draai de pompoenstukken even

om. Laat nu nog 20 minuten roosteren tot het pompoenvruchtvlees zacht geworden is.


Haal alles uit de oven en laat iets afkoelen. Haal het zachte pompoenvruchtvlees van de schil met een lepel.


Verwijder de schil van de ui, appel en knoflook. Doe dit samen met de bouillon in de blender en pureer tot een mooie romige soep. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als het te dik lijkt.


Schenk de soep in kommen en lepel er wat room over.


Knip de bieslook fijn en strooi dit over de soep.



Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page