Almeerse Weelde is een initiatief van Almeerse boeren en burgers die gepassioneerd en ambachtelijk bezig zijn met voedsel uit hun eigen omgeving. Almere heeft veel moois en heerlijks te bieden; dat laten ze graag zien. Zo zijn er stadsboeren, jammakers, koekenbakkers, kruidenkenners, notenrapers, kunstenaars, wolspinners en ambachtslieden. Wij zijn met elkaar verbonden door onze liefde voor de Almeerse natuur, de (stads)landbouw en de mooie producten die daaruit voortkomen.
Meer weten over Almeerse Weelde? Bezoek ze elke zaterdag op de biologische boerenmarkt in Almere of kijk op hun website.

Ingrediënten uit de box: 500 gram zuurkool
1 rode ui
1 teentje knoflook
100 ml appelsap
Andere ingrediënten: 4 plakken bladerdeeg
2 eetlepels olie
1 eetlepel kerrie
3 appels
70 gram gepelde walnoten
4 eieren
125 ml creme fraiche
150 gram belegen kaas
zout en peper
Receptuur:
Ontdooi het deeg volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Spoel de zuurkool onder de kraan uit en laat het uitlekken.
Snijd de ui, knoflook en appel fijn in stukjes.
Doe de olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook. Voeg kerrie toe, bak de zuurkool en de stukjes appel circa 10 minuten. Voeg walnoten en appelsap toe en laat dit alles nog 5 minuten Mee garen.
Klop de eieren los met crème fraîche, kaas, zout en peper tot een romig geheel.
Bekleed de quichevorm met deeg.
Verdeel het zuurkoolmengsel erover. Schenk dan het roommengsel over de zuurkool.
Bak de taart in 25 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin, dek deze eventueel af met aluminiumfolie als de taart te bruin kleurt.
Eetsmakelijk!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!