top of page

Basics met de Flevour Box: ingelegde ui maken

Zelf ingelegde uien maken is snel en gemakkelijk. Je kan een pot met gepekelde uien langere tijd n de koelkast bewaren. Ingelegde ui smaakt heerlijk op een hamburger, salade, taco's en nog veel meer!


Recept voor 1 pot van 500-600 ml Ingrediënten uit de box: 4 uien Andere ingrediënten: 2 tenen knoflook 250 ml water 250 ml appelazijn of andere azijn 2 eetlepel suiker klein beetje zout Gedroogde kruiden naar smaak zoals peperkorrels, piment, kardemom, steranijs

Receptuur: Snijd de uien in ringen en plaats deze in de luchtdichte pot. Je kunt ook halve ringen maken. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg deze samen met de overige ingrediënten in een steelpannetje. Verwarm dit nu tot het bijna kookt. Giet de vloeistof bij de uien en sluit de deksel. Laat het geheel minimaal 30 minuten staan voor het eten. Maar hoe langer je het laat staan, hoe lekkerder het wordt. Bewaar in de koelkast.Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Comentários


bottom of page