Urker Koolmoes met snoekbaars van Cees Cramer, restaurant De Boet op Urk

Dit is een recept van Cees Kramer die hij schreef voor het Nederland kookboek van Laura de Graave. Cees Kramer is eigenaar en chef van restaurant De Boet op Urk. Met dit recept proef je een beetje de smaak van Urk.




Ingrediënten uit de box:

800 gram witte kool

1 ui


Andere ingrediënten:

25 gram ongezouten roomboter

200 gram spekreepjes

400 ml groentebouillon

200 ml koksroom

4 el zonnebloemolie

4 snoekbaarsfilets van circa 70 g per stuk (met vel, graten verwijderd, geschubd)

4 takjes verse kervel (optioneel)



Receptuur:

Snijd de kool fijn. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur.


Voeg de ui en spekjes toe en bak 3 minuten.


Voeg de kool toe en bak al roerend 3 minuten mee.


Schenk de bouillon en room erbij en breng aan de kook. Houd circa 15-20 minuten tegen de kook.


De Urker Koolmoes is klaar als de kool gaar is.


Kerf de snoekbaarsfilets op de velkant iedere 1 cm in met een scherp mes. Bestrooi met wat zout. Verhit in een koekenpan de olie op hoog vuur. Bak de snoekbaars circa 3 minuten op de velkant. Beweeg de vis niet, zo wordt de huid knapperig en krokant. Draai de filets en bak nog 1,5 minuut op de vleeskant.


Haal de vis uit de pan.


Breng de Urker koolmoes op smaak met peper en zout.


Schep in diepe borden. Leg de snoekbaars er met de velkant bovenop. Garneer eventueel met kervel.


Eetsmakelijk!




Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!