
Recept voor 2 personen
Ingrediënten uit de box:
2 kopjes quinoa
wortelbouillon
2 stronken witlof
4 stuks gekleurde wortelen
1 appel jonagold
½ komkommer
daslook pesto
Italiaans stokje
Andere ingrediënten:
Zout en peper
Olijfolie
Lente ui
Citroensap van een halve citroen
Receptuur:
Kook 1l water met 2 eetlepels wortelbouillon en voeg de schoon-geschrapte én in stukjes gesneden wortel toe, ± 5 min en eruit scheppen met een schuimspaan even koud spoelen.
Nu kan je de quinoa toevoegen aan de bouillon, 20 min laten koken met de deksel erop.
Vervolgens afgieten in een vergiet en laten uitstomen in een grote bak.
Was de witlof en haal de buitenste blaadjes eraf, snij deze vervolgens in vieren. Gril de witlof in een koekenpan of grillpan. Rasp de appel grof (met of zonder schil) en snij de wortel in blokjes, schep deze vervolgens door de quinoa. Was de komkommer en haal de zaadlijsten eruit, snij vervolgens de komkommer in kleine blokjes, schep dit ook door de salade. Voeg eventueel ook wat fijn gesneden lente ui toe.
Maak nu een dressing van 2/3 eetlepels olijfolie, citroensap zout en peper en een dikke lepel daslook pesto. Roer dit goed door zodat het door de quinoa salade kan. Schep de salade in een diep bord en garneer deze met de gekarameliseerde witlof en voeg eventueel nog nootjes of fetakaas toe. Heerlijk met het Italiaans stokje van Het Zonnelied erbij!
Smakelijk!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook?' Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!