top of page

Pompoen pannenkoeken gevuld met lauwwarme groentemix geserveerd met gele bietenchutney van Tessa

Speciaal voor de Flevour Box heeft Tessa van den Brink, eigenaresse Hof van Lelystad, een recept gecreëerd met pompoen. Namelijk pompoen pannekoeken gevuld met lauwwarme groentemix geserveerd met gele bietenchutney! In de box zit de Hokkaido pompoen, deze is zoet en mild. De hokkaido pompoen is oranje aan de buitenkant en staat bekend om zijn kleine formaat en zachte eetbare schil! De gele bietenchutney kan je natuurlijk ook vinden in de Flevour Box van December, genieten!





Ingrediënten voor de pannenkoekenmix: 300 gram oranje pompoen

1 ei

250 milliliter melk (of soja of amandelmelk)

125 gram (pannenkoeken) meel

1 theelepel komijnpoeder


Ingrediënten groentemix:

2 sjalotjes

1 teen knoflook

2 theelepels kerrie masala

2 theelepels tomatenpuree

4-6 wortels

1 paksoi

1/4e groentebouillonblokje verkruimelt


Receptuur:

Begin met het bereiden van het beslag voor de pannenkoeken. Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in grove stukken.


Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de pompoen circa 6 minuten. Giet de pompoen af en spoel koud.


Breek het ei in een grote kom en meng de melk, het meel en een snufje zout erdoor. Voeg de pompoen toe aan het beslag en pureer dit glad met een staafmixer. Laat dit mengsel even staan en ga verder met de groentemix.


Voor de groentemix: snij 2 sjalotjes fijn, pers/rasp 1 teen knoflook, rasp de wortel met een grove rasp. Snij en was de paksoi en laat uitlekken.


Zet een pan op middelmatig vuur. Doe een flinke eetlepel olie of boter in de pan en glaceer de sjalotjes en knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de tomatenpuree en kerrie masala toe en laat dit een minuut of twee zachtjes meebakken.


Voeg daarna de rest van de groente toe. Uit de paksoi komt wat groentevocht vrij. Mocht het toch droogbakken, voeg een klein scheutje water toe om de garing te versnellen.


Zet de groentemix opzij en laat deze even afkoelen, druk indien nodig wat vocht uit het groentenmengsel. Breng het geheel op smaak met peper, zout en wat bouillonpoeder.


Ga verder met het bakken van de pannenkoeken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin een pannenkoek in circa 3 minuten om en om goudbruin. Hou de pannenkoeken tussendoor eventueel warm tussen 2 borden of dek ze af met aluminiumfolie.


Vul de pannenkoeken met de groentemix en serveer met gele bietenchutney. Voor een extra smaakbeleving kan bijvoorbeeld geitenkaas en gehakte walnoten worden toegevoegd.


Eet smakelijk!




Meer weten over Tessa? Lees snel verder!

Superleuk dat ik een recept mag aandragen voor de Flevour Box. Daar wordt ik blij van! Niets leukers dan uitgedaagd worden om te moeten werken met ingrediënten die je misschien niet zomaar zelf zou kiezen. Zo kom je op ideeën en combinaties die niet zomaar voor de hand liggen.


Er gaat bij mij géén dag voorbij zonder dat ik met voedselbereiding bezig ben. Ik zoek, lees, spit kookboeken door, kijk filmpjes en sla alles wat ik zie en hoor op in mijn hoofd tot er een gelegenheid voorbij komt dat het van pas komt. Mijn hoofd is net een groot smaken- en ideeën kabinet waar elke keer weer iets nieuws uitrolt. In de keuken worden ze wel eens gek van me, wéér een nieuw idee! En als ik het bedacht heb, dan moet het eigenlijk ook wel meteen worden uitgevoerd om t weten of het werkt, zo niet, ja dan moet het geperfectioneerd worden!


Wij proberen onze gasten vooral te verrassen met gerechten op basis van herkenbare producten maar dan met wereldwijde smaken. We kunnen ontzettend veel leren door te kijken hoe er over de hele wereld met producten, kruiden, specerijen en bereidingswijzen wordt gewerkt. Dit in combinatie met eeuwenoude tradities en culturele invloeden maakt dat we steeds meer out of de box kunnen denken en buiten de lijnen kunnen kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat vind ik fantastisch. Er is nog zoveel meer te ontdekken!


Nu we gesloten zijn door de maatregelen tegen corona missen we ons werk en onze gasten enorm. We richten ons nu voornamelijk op afhalen en bezorgen. Van donderdag t/m zondag kunnen mensen bij ons bestellen. Dat kan van onze gebruikelijke restaurantkaart en we hebben nu ook een weekmenu met dagspecials. Die dagspecials kietelen onze creativiteit en zitten ook gerechten die we heerlijk vinden maar normaliter niet serveren. De specials en menu’s voor de decembermaand zijn vol in ontwikkeling en we hopen absoluut een culinaire bijdrage te mogen leveren aan veler kerstdiner maar dan bij mensen thuis.


Het zou fijn zijn als we snel weer open te kunnen. Tot het zo ver is hebben we mooi de tijd om alle ideeën uit te testen.




Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page