top of page

Plaattaart met drie kleuren paprika van Hanneke de Jonge, Culinea

Met deze heerlijke vegetarische plaattaart met drie kleuren paprika waan jij je in een warm land aan de Middellandse zee. Niet alleen ziet het er prachtig uit, maar de smaak is zo goed. Je hebt nog nooit zulke lekkere paprika’s gegeten.

Ik heb bladerdeeg voor deze hartige taart gebruikt, maar je kunt ook langwerpig pizzadeeg gebruiken. Die rol zit meestal verpakt met een potje tomatensaus, dan hoef je die niet zelf te maken voor dit gerecht. Bak de taart wel helemaal onderin de oven, zodat de bodem goed gebakken wordt.Recept voor 2-4 personen


Ingrediënten uit de box 2 rode paprika’s 2 groene paprika’s

2 gele paprika’s

Andere ingrediënten olijfolie peper en zout 1 rol vers bladerdeeg (270gr) 1 bol mozzarella kaas 100 gr geraspte kaas 3-4 el tomatensaus 1 bosje basilicum

Receptuur Verwarm de oven voor op 225°C.

Snijd de mozzarella in hele kleine blokjes. Spoel de paprika’s schoon en droog ze af. Snijd de paprika’s in dunne repen. Leg de paprika’s (kleuren apart) op een bakplaat en giet er een beet- je olie over. Bestrooi met peper en zout en schuif in de oven. Bak de groenten ongeveer 20-30 minuten in de oven.

Als de groenten klaar zijn haal je ze uit de oven. Zet de oven op 200 ̊C. Besmeer het bladerdeeg met de tomatensaus en bestrooi met de geraspte kaas en stukjes mozzarella. Verdeel hierop de gegrilde paprika- repen op kleur. Zet de ovenplaat helemaal onder in de oven en bak het in ongeveer 25- 30 minuten in de hete oven.

Haal de taart dan uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes en even- tueel eetbare bloemetjes over.

Snijd de taart in de breedte in stukken, zodat iedereen een stuk met alle kleuren paprika heeft.


Eetsmakelijk! Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Comments


bottom of page