top of page

Lokaal verhaal | The Veggie Week door scholieren van Trinitas Gymnasium Almere

Twee jaar geleden startte Soraya samen met Ester op haar middelbare school ‘Baken Trinitas Gymnasium’ in Almere THE VEGGIE WEEK. Dit is een actie, waarbij zij elk jaar met meer dan 100 deelnemers een week lang geen vlees en vis eten en we de week afsluiten met een gezonde high tea. Denk hierbij aan glutenvrije chocolate chip cookies of brownies van zwarte bonen. Soraya ken je misschien al van de heerlijke recepten die zij elke maand creëert voor het Flevour Magazine.


‘Ons doel was om mensen bewust te maken van het feit dat één keer per week geen vlees of vis eten al een enorme (positieve) impact heeft op het klimaat. Ook wilden we mensen laten zien dat gezond eten ontzettend lekker kan zijn!’ Nu twee jaar later, bestaat THE VEGGIE WEEK nog steeds met een team vol scholieren achter zich. Soraya verteld dat ze het stokje langzaamaan overgeeft aan haar studiegenoten, zoals aan Sam en Madelief, waar we ook mee spraken.

Sam is nu één van de kartrekkers van de groep en heeft een actie bedacht om scholieren vaker een broodtrommel te laten gebruiken. Veel scholieren maken gebruik maken van plastic zakjes. Zoals Sam zegt: ‘De broodtrommel moet weer cool worden!’ Daarom hebben ze met THE VEGGIE WEEK broodtrommels ontworpen.

Madelief is tweedejaars scholier en zet zich sinds vorig jaar in voor THE VEGGIE WEEK. Ze heeft duurzaamheid altijd al erg belangrijk gevonden en heeft daarom ook haar eigen blog.

Dit jaar gaat THE VEGGIE WEEK online door. Op de school website kunnen alle leerlingen zich inschrijven en recepten bekijken om inspiratie op te doen. Daarnaast is er een challenge bedacht waarbij leerlingen hun eigen recepten kunnen delen. De winnaar kan een taart van Soraya’s Healthy Bakery winnen! THE VEGGIE WEEK is van 8 tot 15 maart.


Wil jij meedoen of ben je benieuwd naar THE VEGGIE WEEK? Neem dan een kijkje op hun Instagram. Bekijk Soraya’s Healthy Bakery heerlijke taarten en meer op Facebook of lees de blog van Madelief.

Comments


bottom of page