top of page

Lokaal verhaal | Niels en Roeland van Trending Tea uit Dronten over thee met impact

Niels en Roeland zijn vijf jaar geleden gestart met TrendingTea. Om zo mensen te laten genieten van de heerlijkste thee met de hoogste kwaliteit. “Wij wilden meer aandacht aan het échte product geven. Geen fijn vermalen thee met smaakstoffen, maar de mooiste theeblaadjes met pure ingrediënten.”De thee van TrendingTea is Fairtrade. Niels en Roeland importeren de thee rechtstreeks uit Sri Lanka, waar de theeblaadjes worden verwerkt, geblend met pure ingrediënten en verpakt tot een assortiment van losse thee tot piramide zakjes. Op deze manier laat TrendingTea in het land meer waarde achter. Door losse thee te gebruiken heb je geen onnodig afval en de piramide theezakjes zijn 100% composteerbaar en plasticvrij, dus ook nog duurzaam!

“Naast dat we duurzaam en Faitrade werken, zijn we erg trots op onze samenwerking met het Leger des Heils. Samen bieden we deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te werken aan een duurzame plek in de samenleving.” zo vertellen Niels en Roeland ons. TrendingTea levert aan meer dan 600 zakelijke klanten, zoals kantoren, gemeentes, horecazaken en scholen. Tijdens corona heeft TrendingTea doorgeschakeld naar wat er wél mogelijk was en zijn zo veel meer met lokale boxen gaan doen. Zoals thuiswerk boxen en ook met name meer op het onderwijs gaan focussen. Zo heeft TrendingTea in het afgelopen jaar nog meer basisscholen, middelbare scholen en hoger onderwijs instanties mogen verwelkomen als klant.


In de toekomst wil Trending Tea de impact in het land van herkomst vergroten. Daarnaast willen ze ook de mogelijkheden van theesoorten met lokale ingrediënten uit Nederland, zoals kruiden en vruchten, gaan onderzoeken. Dit kan mooi samengaan met de hoogwaardig geteelde theeblaadjes uit Sri Lanka. “Het is onze ambitie om steeds meer kantoren gemeentes en onderwijsinstanties in Nederland de mogelijkheid te kunnen geven om voor het duurzame alternatief te kunnen gaan kiezen. Plasticvrije piramidezakjes met de mooiste kwaliteit thee of losse theesoorten voor op de werkvloer, mét social impact.” zo vertellen Niels en Roeland ons.

Het product in de Flevour box is een Green Tea Mint Hibiscus. Fairtrade gecertificeerd en rechtstreeks geïmporteerd uit Sri Lanka, het land van herkomst. De natuurlijke en milde smaak van hoogwaardige groene theeblaadjes wordt opgefrist door de muntblaadjes en afgerond met een subtiele twist van hibiscus.
Meer weten over TrendingTea of TrendingTea bestellen? Neem een kijkje op www.trendingtea.nl of op de Instagram of Facebook.

Comentarios


bottom of page