top of page

In gesprek met Bauke van der Veen, een spin in het (voedsel)web in Flevoland

Toen het coronavirus in Nederland oplaaide en de horeca zijn deuren moest sluiten zagen Flevofood en Studio Daagsch dat de schuren van boeren, tuinders, producenten, bakkers, brouwers, imkers en andere smaakmakers vol raakte.“Daar moeten we wat aan doen” dachten ze, samen met andere partijen sloten ze de handen in één. De Flevour Box ontstond! In 6 weken tijd werden er 1200 boxen verkocht, een groot succes! We spreken met Bauke van der Veen die bestuurslid is bij Vereniging Flevofood en nauw betrokken bij de Flevour Box. Bauke van der Veen is oprichter van Vleesch&Co, bestuurslid bij BoerenVoorBuren, als internationaal case study onderdeel van het EU programma ‘Smartchain’ en kookenthousiasteling. Dagelijks zet Bauke zich in voor een betere voedselketen waar lokaal eten een grote rol speelt.
Vereniging Flevofood

Flevofood is een netwerk vereniging met ongeveer 100 leden binnen de voedselsector in Flevoland. De bedrijven binnen Flevofood werken onderling nauw samen en zoeken constant naar samenwerkingsmogelijkheden, hoe gaaf is dat! Flevofood zet zich in voor een positieve impact op het milieu, de lokale voedselconsumptie en de relatie tussen producent, afnemer en consument. “De Flevour Box is al een hele leuke manier om de producent en consument kennis met elkaar te laten maken, dit zouden we heel graag door willen zetten” zo vertelt Bauke ons.


Flevour Box

In September werd de Flevour Box doorgezet in een maandelijkse box vol seizoensproducten uit het Flevolandse voedsellandschap. “Er kwamen zoveel positieve reacties van de mensen die de Flevour Box kochten maar ook veel leuke reacties van alle boeren, producenten, tuinders en alle andere smaakmakers. Een aantal smaakmakers vertelde zelfs dat ze meer omzet hadden gemaakt dan verwacht in de corona crisis, mede door de Flevour Box en nog een paar door Flevofood uitgevoerde initiatieven. Dat is ontzettend gaaf om te horen!” zo vertelt Bauke. “Flevoland heeft zoveel te bieden, in bijna elke Flevour Box zit wel een product waarvan ik niet wist dat het in Flevoland gemaakt werd”.


Toekomst

Bauke hoopt dat veel supermarkten straks een schap hebben vol met lokaal voedsel. “Lokaal eten is veel duurzamer en het zou toch ontzettend mooi zijn als we allemaal gemakkelijker konden genieten van de producten die om de hoek geproduceerd worden!” Maar voor nu gaan we over naar een Flevour seizoensbox die 4 keer in het jaar uitgebracht zal worden. Op deze manier kan iedereen kennis blijven maken met de smaak van Flevoland en vooral genieten van de seizoenen binnen het Flevolandse voedsellandschap!


Meer weten over Flevofood? Neem dan een kijkje op www.flevofood.nl

Wil je meer weten over Vleesch&Co kijk dan op www.vleeschenco.nl

Comments


bottom of page