top of page

Barry, de blauwe bessen baby tree van Fairplant. Een speciaal cadeau voor 1,5 jaar Flevour Box.

Fairplant is een kwekerij van onderstammen en fruitplanten in de Noordoostpolder. Het bedrijf kweekt en verkoopt uitgangsmateriaal voor boom- en fruitkwekers, zoals onderstammen, blauwe bessen planten, fruitbomen en diverse klein-fruit-planten. Deze maand een speciaal cadeau in de Flevour Box: Baby tree Barry, een blauwe bessen baby tree. In een gesprek met Antoon Ziel leer je meer over de verzorging van de baby tree.In 2018 is Fairplant gestart met de verkoop van Baby Trees. Naast de blauwe bessen plant heeft het bedrijf ook de soorten appel, kers, peer of pruim beschikbaar. Fairplant is al ruim 40 jaar actief als kwekerij van fruitbomen. Het bedrijf werkt met veel passie en plezier aan de verkoop van onderstammen op de professionele markt. Door middel van de Baby Tree wil Antoon en zijn team deze passie graag overdragen aan de consument. Alle Baby Trees komen uit de kwekerij van Fairplant. Hierdoor heeft het team alle kennis paraat om jou te helpen met het verzorgen van een vruchtboom.


Community

Door middel van de Baby Tree wil Fairplant consumenten kennis laten maken met het telen van fruit. We weten dat appels en peren aan bomen groeien, maar hoe komt die boom daar? Dat leer je door zelf te doen! Bij de Baby Tree ontvang je een persoonlijke code. Met deze code maak je een persoonlijk account aan en leer je alles over de verzorging van jouw plant. Bekijk online animatie- en instructiefilmpjes, stel vragen aan professionals of aan elkaar én blijf op de hoogte van het laatste (oogst) nieuws. Met je eigen account kun je naast vragen stellen ook reageren op berichten in de community. “We krijgen veel positieve reacties van consumenten. Men leert veel van het proces en we krijgen ook steeds meer aanmeldingen voor de online community”, zegt Antoon.


Deze maand in de Flevour Box de Baby Tree blauwe bessen. Dit is een tweejarige plant van de kwekerij van Fairplant. Het is een vroeg ras wat betekent dat de eerste bessen vaak in juli al rijp zijn. Bij de Baby Tree zit een bamboestok, voedingstablet, bindmateriaal en geboortecertificaat. De blauwe bessen plant kunt u het beste buiten in een pot zetten. Blauwe bessen houden namelijk van een zure grond, dat hebben we niet in de Flevolandse kleigrond. Let wel op dat een fruitboom in pot extra water nodig heeft.

Verzorg je de plant goed, dan heb je volgende zomer al de eerste bessen. Dus, zet je blauwe bessen plant in een pot, geef genoeg water en de plant kan zo wel 20 jaar mee!! Ga naar www.yourbabytree.nl/community-baby-tree/ en meld je aan voor de online community met je persoonlijke code. Je vindt online informatie over hoe je moet planten, onderhouden, snoeien en mest geven.


Meer weten over de Baby Tree of wil je graag een andere fruitboom bestellen? Dat kan! Je kan meer te weten komen over het bedrijf via de website: www.yourbabytree.nl of volg het bedrijf op social media. Ben je benieuwd naar de blauwe bessen van Fairplant? Lees dan het interview met Manon Snellink in het magazine van augustus.

Comments


bottom of page