top of page

Lokaal verhaal | Maak kennis met Poldervers en Lekker van familie Janssen

Poldervers en Lekker is een akker- bouwbedrijf met boerderijwinkel in het buitengebied van Lelystad. Wij spraken met Nicole Janssen, samen met haar ouders en man runt zij het bedrijf.De opa van Nicole startte als polderpionier het akkebouwbedrijf en in 1997 kwamen haar ouders op het bedrijf. De familie bewerkt inmiddels rond de 70 hectare, hierop verbouwen zij: aardappels, uien, wortels, suiker- bieten, en wintertarwe. Ook ver- huren zij een stuk land voor de tulpen. De producten worden op een gangbare manier verbouwd. Na het afronden van haar akker- bouw studie begon Nicole met haar eigen project: het maken van verse friet. Het hele proces, van aardappelen poten tot het snijden van friet doet de familie zelf, hierdoor kunnen zij de kwaliteit waarborgen.

Het verwerken van de aardappels wordt gedaan in de oude fietsenstalling van het centraal station van Rotterdam. Deze opvallende blauwe unit is omgebouwd tot verwerkingsruimte en winkel. De klanten vinden het namelijk ook erg leuk om tijdens het winkelen te kunnen zien hoe de friet gesneden wordt. Het product wordt zonder toevoeging vacuüm verpakt en is dus een rauw product dat ongeveer 6 dagen houdbaar is. De friet hoeft dan alleen nog maar even voorgebakken en afgebakken te worden. In de Flevour Box zit een flyer om in de maand mei bij Poldervers en Lekker langs te gaan en daar een gratis zakje friet te halen.

Poldervers en Lekker heeft ook een frietwagen waarmee zij naar allerlei feestjes gaan. Hierdoor krijgt “de boer een kans om iets over zijn aardappelen te vertellen”, aldus Nicole.

Huisverkoop Sinds het ontstaan van het bedrijf doet de familie aan huisverkoop. In het begin waren dit vooral aardappelen, uien en bulkproducten. De boerderijwinkel werd steeds verder uitgebreid, inmiddels hebben ze aardappelen, uien, verse friet, boerenzuivel, kaas, seizoensgebonden groente, fruit, eieren, meel, sappen, vlees, kip, zalm en boerenijs toegevoegd aan het assortiment. De meeste producten komen uit Flevoland, belangrijk is dat de producten een goede kwaliteit hebben en er een breed aanbod is. In de toekomst hoopt Poldervers en Lekker met de winkel nog verder uit te kunnen breiden.

De boerderijwinkel is van maandag t/m zaterdag van 9.00-19.00 uur geopend en het is zelfbediening. Omdat de aanloop door de corona crisis enorm gestegen is worden de producten continu bijgevuld en is Nicole of haar moeder de hele dag bij de winkel. Hierdoor kunnen zij het contact tussen boer en burger onderhouden, wat zij zeer belangrijk vinden. Het winkelen wordt gezien als een gezellig uitje wat in deze tijd ook veiliger voelt dan de drukke supermarkt.

In de Flevour Box van mei zitten Lady Anna aardappelen en gele uien. De familie heeft ervoor gekozen om Lady Anna aardappelen te verbouwen omdat dit vrij nieuwe ras voor minder aardappelmoeheid zorgt en hierdoor dus een hogere opbrengst met beter kwaliteit ontstaat. De Lady Anna is dus een wat ”makkelijkere” aardappel, aldus Nicole.Wil je meer weten over Poldervers en Lekker en haar producten? Neem dan een kijkje op de website www.polderversenlekker.nl of hun facebookpagina polderversenlekker. Je kan ook langskomen in de boerderijwinkel van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 19:00!

bottom of page