top of page

Lokaal verhaal | Het succes van de aardappelberg

Samen hebben we 150.000 kilo aardappels gered. Op zaterdag 27 juni werden op 11 locaties in Nederland aardappels verkocht voor een (h)eerlijke prijs. Het ging om de frietaardappelen van lokale boeren, die vanwege de pandemie in de schuren bleven liggen.


Door de corona pandemie blijven schuren vol aardappels liggen. Het wordt duidelijk met bijvoorbeeld de frietaardappel waarvan er honderdduizenden kilo’s klaar liggen om gebakken te worden. Door het wegvallen van de vraag vanuit horeca, festivals en export blijven deze liggen en wordt dit voedsel laagwaardig benut als biogas of als veevoer gebruikt. Hiervoor krijgt de boer dan bedrag dat soms lager is dan de kostprijs en worden er honderdduizenden kilo’s voedsel verspild. Dat vinden wij zonde! Daarom worden er op 27 juni door heel Nederland aardappelbergen gestort waar men aardappels kan komen scheppen. Tussen 10:00 en 18:00 uur konden aardappels geschept worden in Almere en Lelystad. Bezoekers konden voor €4,50 een tas vol scheppen.

In verband met de maatregelen omtrent COVID-19 dien je je van te voren te registreren via de app van Too Goo To Go (zoek op 'aardappel' in de app). Dit kan pas 24 uur voor het event, maar schrijf het vooral in je agenda! Betalen doe je ook via deze app. 


Comments


bottom of page