top of page

Hartige pannenkoek van Bilal Bouazza van restaurant Laymous Lelystad

Bilal Bouazza is een chef in Lelystad van (afhaal) restaurant Laymous. Hij maakt moderne Arabische gerechten, geïnspireerd op de geuren en kleuren uit zijn jeugd. Speciaal voor het Flevour magazine heeft Bilal deze maand een hartige pannenkoek voor de paasbrunch gecreëerd.



Recept voor 3-4 personen



Ingrediënten uit de box:

100 gr Pannenkoekenmix

2 gekleurde wortelen van Zonneheerdt

1/2 rode ui

1 ei


Andere ingrediënten:

150 ml melk

1 zoete aardappel

olijfolie

zout

1 stuk verse gember (ter grootte van je duim)

2 knoflookteentjes

1 chilipeper

1 eetlepel Komijnzaad

2 theelepels gele mosterdzaad

1 theelepel Kurkuma

1 theelepel korianderzaad

1/2 theelepel Kaneel

handje gesneden koriander en peterselie

Turkse Yoghurt


Receptuur

Als eerst schil je de aardappel en wortelen, en snijd je ze in kleine stukken. Kook de aardappel voor circa 10 minuten in een pan. Controleer de gaarheid door met een vork in de aardappel te prikken. Blancheer de wortelen voor circa 4 minuten in kokend water.


Schil en snijd de gember in hele kleine stukjes en snijd ook de knoflook en peper . Als je de pancake niet te pittig wil dan kun je de zaadjes eruit halen.


Strooi de koriander en komijnzaadjes op een anti aanbak steelpan op een laag vuur. Doe hier een snufje zout bij en rooster de zaadjes totdat ze geuren. Schenk hier een scheutje ( 2 eetlepels ) olijfolie bij en de gesneden gember, knoflook en chili peper.


Snijd de rode ui in dunne plakken, warm intussen een koekenpan op het vuur en strooi hier de mosterd op, zodra de zaadjes beginnen te springen doe je een scheutje olijfolie in de pan en doe je de ui erbij.


Smoor de ui totdat ze glazen en voeg hier dan de stukjes wortel en zoete aardappel bij. Strooi de specerijen over de groenten en roer alles goed.


Doe de bloem in een kom doe hier het ei, gember, chili en knoflook erbij. Doe er een snufje peper en zout bij. Giet er tijdens het mixen geleidelijk de melk bij. Totdat je een mooie dunne pannenkoeken mix krijgt. Als het te dik blijft dan kun je er wat melk bij doen.


Bak de pannenkoeken in een koekenpan.


Leg wat van de zoete aardappel en wortelpartjes op een pannenkoek en strooi hier eventueel wat peterselie en koriander op, en als je dat lekker vindt een lepel yoghurt en rol je pannenkoek op.


Eetsmakelijk!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page