Broodpudding gemaakt van Paasstol van Hanneke de Jonge, Culinea

Mocht je wat overhouden van die heerlijke Paasstol van Bakkerij Prins (kan het me bijna niet voorstellen), dan kan je daar een lekkere broodpudding van maken. Broodpudding is een mooie manier om ‘oud’ brood in te verwerken.



Recept voor 6 personen


Ingrediënten uit de box:

375 gr Paasstol

3 eieren

1 appel, in kleine blokjes

1 peer, in kleine blokjes


Andere ingrediënten:

75 gr (riet)suiker

2 zakjes vanillesuiker

300 ml melk

200 ml slagroom

1 tl kaneelpoeder

30 gr roomboter


Receptuur:

Verwarm de oven voor op 170˚C.


Vet een ovenschaal in met boter. Snijd de Paasstol in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs in de ovenschaal.


Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker en meng dan melk, room en kaneelpoeder erdoor. Giet dit mengsel over het brood en laat het even staan totdat al het brood goed doorweekt is.


Verdeel de blokjes appel en peer ertussen en erop. Leg wat klontjes boter erop en schuif de schaal in de oven.


Bak de broodpudding in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar.




Eetsmakelijk!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!