Broccolisalade met rode ui en amandelen van Hanneke de Jonge, Culinea


Wist je dat je broccoli heel goed rauw kunt verwerken in een salade? Maak deze salade als lekker bijgerecht voor bij de barbecue deze zomer.



Recept voor 2 personen


Ingrediënten:

1 grote broccoli uit de Flevour box

1/2 (rode ui), in dunne ringen uit de Flevour Box

rode wijnazijn

75 gr rozijnen

1 appel, geraspt

50 gr amandelen, gehakt


Dressing:

2 el mayonaise

2 el yoghurt

2 el olijfolie

zout en peper

Receptuur:

Doe de rode ui in een jampotje en vul deze met rode wijnazijn. Laat dit een uurtje staan.


Doe de rozijnen in een schaaltje en giet kokend water er over, laat 5 minuten staan en giet ze dan af.


Snijd de broccoli in stukjes en doe dit in een grote schaal (de stelen van de broccoli kan je gebruiken in een soepje). Voeg de uien, rozijnen, appel en amandelen toe en meng.


Maak een dressing van de mayo, yoghurt, olijfolie en 2 eetlepels van de overgebleven rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en giet dit over de salade.


Eetsmakelijk!



Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!