Wist je dat je broccoli heel goed rauw kunt verwerken in een salade? Maak deze salade als lekker bijgerecht voor bij de barbecue deze zomer.

Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
1 grote broccoli uit de Flevour box
1/2 (rode ui), in dunne ringen uit de Flevour Box
rode wijnazijn
75 gr rozijnen
1 appel, geraspt
50 gr amandelen, gehakt
Dressing:
2 el mayonaise
2 el yoghurt
2 el olijfolie
zout en peper
Receptuur:
Doe de rode ui in een jampotje en vul deze met rode wijnazijn. Laat dit een uurtje staan.
Doe de rozijnen in een schaaltje en giet kokend water er over, laat 5 minuten staan en giet ze dan af.
Snijd de broccoli in stukjes en doe dit in een grote schaal (de stelen van de broccoli kan je gebruiken in een soepje). Voeg de uien, rozijnen, appel en amandelen toe en meng.
Maak een dressing van de mayo, yoghurt, olijfolie en 2 eetlepels van de overgebleven rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en giet dit over de salade.
Eetsmakelijk!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!