Bospeen uit de oven met een yoghurtdip van Hanneke de Jonge, Culinea


Wortels zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond voor je.

Je kunt ze roosteren in de oven en eventueel nog op smaak brengen met een beetje honing en komijnpoeder. Als je wortelen op deze manier roostert in de oven, krijgen ze nog meer smaak. Ze worden zelfs zoeter.


Serveer dit als voorgerecht of als borrelhap.




Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

500 gr bospeen uit de Flevour Box

25 gr roomboter

olijfolie

peper en zout


dip:

3 el Griekse yoghurt

1 el honing

½ tl komijnpoeder

½ teentje knoflook, geraspt

Receptuur:

Verwarm de oven voor op 200˚C.


Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie of bakpapier en vet dit in met wat neutrale olie.

Snijd het loof van de bospeen en boen ze schoon onder stromend water.

Leg ze naast elkaar op de ovenplaat en bestrooi met peper en zout.

Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel dat over de bospeen.

Giet er ook nog een klein beetje olijfolie over.


Schuif de plaat in de oven en rooster de bospeen ongeveer 30-40 minuten. Schud de bospeen halverwege om zodat je rondom goudbruin worden.

Check of de peentjes zacht zijn, als je er makkelijk in kunt prikken dan zijn ze gaar.


Meng de yoghurt met honing, komijnpoeder en een half teentje geraspte knoflook. Breng de dip op smaak met peper en zout.


Leg de bospeen op een bord of schaal en serveer de gekruide yoghurt er apart bij.



Geniet ervan!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook?' Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!