top of page

Bonensalade met ui en koriander van Hanneke de Jonge, Culinea

Deze bonensalade met rode ui en koriander is heerlijk als salade bij bijvoorbeeld een barbecue. Serveer eens iets anders in plaats van de kant-en-klare huzarensalades o.i.d. Lekkere frisse salade voor de bonenliefhebber.


Neem zomers de Hollandse bonen, die zijn het lekkerst. En controleer of ze lekker vers en mooi groen zijn. Als je ze doormidden breekt, moet ze 'knakken'. Bonen zijn te gebruiken in heel veel gerechten, zo ook in deze salade.


Als je geen granaatappelmelasse (Turkse winkel of grote supermarkt) kunt vinden, gebruik dan rode wijnazijn of balsamico. En als je niet van koriander houdt, vervang dit dan door peterselie, lente-ui of bieslook.Recept voor 4 personenIngrediënten uit de box:

500 gr spekbonen

1 kleine (rode) ui


Andere ingrediënten:

2 el granaatappelmelasse

2 el knoflookolie

2 el geschaafde amandelen

5 takken koriander

peper en zout

Receptuur:

Haal de eventuele draden van de boontjes, snijd de punten eraf en spoel ze schoon met koud water. Kook de boontjes in koud water zonder zout beetgaar, dit duurt ongeveer 8-10 minuten.


Als je ze liever zachter hebt, kook ze dan iets langer.

Giet ze af en spoel ze af met koud water.


Snijd ondertussen de rode ui doormidden en de uihelften in dunne halve ringen. Doe ze in een jampotje en voeg hierbij de granaatappelmelasse en knoflookolie. Schud even goed alles door elkaar en laat even staan.


Bak in een droge koekenpan heel even de geschaafde amandelen, laat afkoelen op een bord.


Doe de bonen in een grote schaal en meng ze met de rode ui, inclusief de marinade.

Hak de koriander grof en meng dit ook door de bonen.


Breng de salade eventueel op smaak met peper en zout en bestrooi het met de geschaafde amandelen.
Eetsmakelijk!Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Comments


bottom of page