BBQ Bloemkool van Sandra Bugter, Petite-Cuisine




Ingrediënten:

1 hele bloemkool uit de Flevour box

2 theelepels kerriepoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel chilipoeder

1 dl (olijf)olie


Remoulade saus:

4 eetlepels mayonaise

3 eetlepels yoghurt

citroensap

1 teentje knoflook

handje fijngehakte platte peterselie

2 augurkjes fijn gehakt

halve ui uit de Flevour Box


Lekker erbij: Little gem sla en kersenbier..


Receptuur:

Stook je bbq met kolen of briketten op tot ± 200 graden.

Maak de bloemkool schoon door het blad eraf te halen. Snij de bloemkool vervolgens in plakken van 1 cm dik.

Meng de olie met de kruiden en bestrijk vervolgens de bloemkool hiermee. Als je kolen grijs zijn, leg je de plakken bloemkool op de BBQ. Bak ze om en om ± 5 min elke kant.

Doe de test! prik met een sate prikker of ze gaar zijn! En lekker bruin.


Maak een remoulade saus door de mayonaise, yoghurt, peterselie, knoflook, ui en augurk door elkaar te mengen.


Presenteer de BBQ bloemkool op een grote schaal met daaronder little gem sla en de remoulade saus in het midden. Lekker met het kersenbier van van Daele.


Bon Appetite!

Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook?'Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!