top of page

Batata Harra & zoete aardappel creme | Bilal Bouazza

Bilal Bouazza is een chef in Lelystad van een nieuw (afhaal) restaurant Laymous. Hij maakt moderne Arabische gerechten, geïnspireerd op de geuren en kleuren uit zijn jeugd. Speciaal voor het Flevour magazine heeft Bilal recepten gecreëerd. Namelijk het recept van Batata Harra en zoete aardappel crême.

Deze foto is van Flevo Campus. Credits: Coco Olakunle


Recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten uit de box:

3 grote aardappelen, in stukken gesneden

1 ui

2 teentjes knoflook, geraspt ½ theelepel sambal of harissa (cap du bon)


Andere ingrediënten:

1 laurierblad

1-2 theelepels maldon zout of fleur del sel

Handvol verse koriander, fijngesneden

Handvol verse peterselie, fijngesneden

1 limoen

2 theelepels ras el hanout ( 1 theelepel apart houden)

1 theelepel cayennepeper

Benodigdheden:

Aluminiumfolie, rasp en een braadslee

Receptuur:

Verwarm de oven op 200 graden celsius. Vet een braadslee in met lichte olijfolie of geraffineerde olie zoals arachide olie, of een lichte olijfolie, geen extra virgin. Zodra de oven op temperatuur is verwarm je de braadslee voor circa tien minuten.

Ondertussen schil en snijd je de aardappelen in blokjes en meng je deze met de ras el hanout(1 theelepel), cayennepeper en de knoflook en een scheutje olie.

Neem de warme braadslee(met ovenwanten) uit de oven en verdeel hier de aardappel op en zet deze voor 35-40 minuten in de oven.

Neem een stuk aluminiumfolie en leg hier de ui in zonder schil en vet een beetje in met olie. Mocht je wat olie over hebben waarmee je de aardappelen heb gemengd dan kun je deze ook gebruiken, dit zorgt voor extra smaak. Doe hier de laurierblad bij en wikkel de ui in de folie. Zet de timer op 20 minuten en leg dan de ui in folie bij de aardappelen in de oven, dit mag gewoon op en ander tree onder de braadslee.

Controleer na 35 minuten of de aardappelen al gaar zijn door er met een vork in te prikken, bij weinig weerstand zijn ze gaar.


Haal de ui in folie uit de oven en leg de ui even apart om af te koelen, zodra het afgekoeld is snijd je de ui in plakken en meng je deze vervolgens samen met de overige ingrediënten.

Breng op smaak met de maldonzout/fleur del sel, scheutje van je beste olijfolie en wat limoen rasp en sap.
Zoete aardappel creme


Recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten uit de box:

1 grote zoete aardappel

1 teen knoflook, geraspt


Andere ingrediënten:

Scheutje olijfolie

1 eetlepel tahin

Peper en zout

½ limoen

Benodigdheden:

Een keukenmachine of een blender


Receptuur:

Kook de zoete aardappel met schil gaar in een pan met ruim water. Prik na circa 30 minuten om te controleren of de aardappel al gaar is. Spoel hem even in koud water om, zo kun je de aardappel makkelijker pakken en de schil eraf halen.

Zet de gare zoete aardappel in de keukenmachine/blender, draai hem glad met de overige ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.-


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Commentaires


bottom of page