top of page

Zuurkoolstampotje met honingworteltjes van Anne Driesman

Anne zou zichzelf omschrijven als een echte hobby chef en heeft deze maand een heerlijk stampot gemaakt. Dit recept is geïnspireerd op een bijgerecht wat mijn vader wel eens maakt. Het is een lekker bordje winters comfort food, echter zonder schuldgevoel omdat er geen grote hoeveelheden boter of olie aan te pas komen. Verder is het gerecht koolhydraat-arm doordat je knolselderij in plaats van aardappels voor de stamppot gebruikt. Serveer met een groene salade en een runderworst of kaasschnitzel. Eet Smakelijk!Recept voor 2 personen


Ingrediënten uit de box 500 gram Knolselderij

250 gram Zuurkool

250 gram Wortels

Appelsap


Andere ingrediënten 1 eetlepel karwijzaad 125 milliliter Crème Fraîche

1 eetlepels olijfolie halve eetlepel honing

Peper & Zout


Receptuur:

Verwarm de oven voor op 180 ̊C.

Schil de knolselderij en snijd in kleine, gelijkmatige stukken. Doe de knolselderij samen met de zuurkool in een grote pan en voeg appelsap toe totdat het geheel onderstaat. Breng aan de kook en laat ongeveer 15-20 minuten koken.

In de tussentijd, schil de wortels en laat een klein stukje van het groen eraan. Halveer grotere exemplaren of snijd in kwarten over de lengte. Hussel de wortels met de olijfolie, honing en peper en zout. Karamelliseer de wortels op een bakplaat in de oven voor 25-30 minuten.

Rooster in een droge koekenpan het karwijzaad voor ongeveer 1 minuut of totdat het begint te knetteren.

Prik met een vork in een stuk knolselderij om te controleren of deze gaar is.

Giet het overtollige vocht af en stamp tot een puree.

Voeg de crème fraîche en het karwijzaad toe en breng op smaak met zout en peper.

Serveer met de honingwortels.


Heerlijk!

Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

Comments


bottom of page