Sanne Flantua is chef bij Restaurant luchthaven Lelystad en chef bij Boerkok Lelystad. Speciaal voor het Flevour Magazine heeft Sanne drie recepten geschreven. Het recept met de quinoa salade en de soep van schorseneren zijn ook terug te vinden op de website.

Een recept voor 4 personen
Ingrediënten uit de box:
6-8 stronkjes witlof
1 eetlepel appelstroop
1 grote ui
Andere ingrediënten: 1 eetlepel appelazijn paar takjes tijm
zout en peper
Olijfolie voor bakken
Serveertip: heerlijk als bijgerecht bij gebakken/geroosterde aardappels en vis
Receptuur: Snij de witlof door de helft. Snij dan in reepjes, behalve het harde kontje.
Snipper de ui Zet een pan op medium vuur.
Doe wat olie in de pan en fruit als eerste de ui (met eventueel de tijm) aan tot het glanst.
Voeg nu de witlof toe. Bak de witlof ongeveer 5 minuten.
Nu mag de appelstroop en azijn erbij.
Voeg zout en peper toe naar smaak als dat nodig is.
Lekker smullen!

Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!