Gebakken witlof met appelstroop van Sanne Flantua

Sanne Flantua is chef bij Restaurant luchthaven Lelystad en chef bij Boerkok Lelystad. Speciaal voor het Flevour Magazine heeft Sanne drie recepten geschreven. Het recept met de quinoa salade en de soep van schorseneren zijn ook terug te vinden op de website.



Een recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box:

6-8 stronkjes witlof

1 eetlepel appelstroop

1 grote ui


Andere ingrediënten: 1 eetlepel appelazijn paar takjes tijm

zout en peper

Olijfolie voor bakken


Serveertip: heerlijk als bijgerecht bij gebakken/geroosterde aardappels en vis


Receptuur: Snij de witlof door de helft. Snij dan in reepjes, behalve het harde kontje.


Snipper de ui Zet een pan op medium vuur.


Doe wat olie in de pan en fruit als eerste de ui (met eventueel de tijm) aan tot het glanst.


Voeg nu de witlof toe. Bak de witlof ongeveer 5 minuten.


Nu mag de appelstroop en azijn erbij.


Voeg zout en peper toe naar smaak als dat nodig is.


Lekker smullen!






Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

FL_LOGO_ZW.png

Deze website is een initiatief van

unnamed-1.png
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon