Recept voor 4 personen

Voor de basis:
200 gram stoofperen
200 gram appel
15 milliliter hibiscino of rode port
150 gram suiker
15 milliliter water
Voor de crumble:
124 gram bloem
70 gram koude boter
40 gram suiker
Voor de custard:
250 milliliter melk
75 gram suiker
7 gram vanille suiker
2 eierdooiers
Eventueel 1 tl gember, fijngetrapt
Receptuur:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Schil de stoofperen en appels en snijdt in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Doe het fruit samen met de suiker, het water en het beetje likeur in een pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat een minuut of vier zachtjes stoven. De peren en appels moeten een beetje zacht zijn maar zeker niet tè. Laat afkoelen.
Meng ondertussen met mes en vork de ingrediënten voor de crumble en zet weg.
Maak ook de custard: breng in een pan de melk met eventueel de gember en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk het mengsel vervolgens terug in de pan. Roer goed door. Breng de custard aan de kook en laat op laag vuur ongeveer drie minuten garen. Draai het vuur uit, dek af met een laagje plasticfolie en laat afkoelen.
Doe de compote in een ovenschaal. Schep de afgekoelde custard erop. Leg er tot slot een dikke laag crumble op.
Zet 20 minuten in de oven of tot de crumble mooi gaar en goudbruin is. Serveer eventueel met een klodder clotted cream of creme fraîche.
Eetsmakelijk!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!