Doordat je olie door het beslag mengt, hoef je geen olie of boter in de pan te gebruiken. Gebruik voor de zekerheid wel een goede anti-aanbakpan. En serveer de pannenkoekjes met een heerlijke zelfgemaakte peer en appeljam.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten Pannenkoekjes:
3 eiwitten
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
150 gr pannenkoekenmix, van Zonnespelt uit de Flevour Box van april
250 gr kwark
3 el zonnebloemolie
evt. melk
Ingrediënten peer appeljam:
500 gr peer en appel in blokjes, uit de Flevour Box van april
1 citroen
2 cm gember, geraspt
100 gr geleisuiker speciaal
Receptuur pannenkoekjes:
Klop in een kom de eiwitten met de vanillesuiker en zout luchtig.
Voeg de bloem, bakpoeder, kwark en olie toe en roer dit mengsel voorzichtig door elkaar.
Het wordt een dik beslag, als je het te dik vindt, meng er dan wat melk door.
Verwarm een platte anti-aanbakpan (of pannenkoekenpan) op middelhoog vuur. Schep een eetlepel beslag in de pan en bak het pannenkoekje tot de onderkant goudbruin is (ongeveer 1 minuut). Als je een grote koekenpan hebt, kan je meerdere tegelijkertijd bakken. Draai het pannenkoekje (of pannenkoekjes) om en bak de andere kant ook ongeveer 1 minuut.
Bak op deze manier nog meer pannenkoekjes van het beslag, leg ze op een schaal of bord en houd deze warm onder aluminiumfolie of in de oven.
Serveer de pannenkoekjes met de peer en appeljam.
Receptuur peer en appeljam:
Schil de peren en appels, snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een pan met dikke bodem.
Pers de citroen uit en giet dit over de blokjes om verkleuren tegen te gaan.
Meng de geleisuiker en gemberrasp erdoor.
Verwarm de pan op middelhoog vuur. Als het begint te borrelen, duurt het ongeveer 10 minuten voordat de jam een mooie consistentie heeft.
Lepel de jam in twee gesteriliseerde jampotten en zet deze op zijn kop. Hierdoor trekken de potjes vacuüm, waardoor de jam langer houdbaar is.
Eetsmakelijk!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!