top of page

Vega Kebab van Nadia Zerouali

Dit smaakvolle kebab recept is samengesteld door presentator en culinaire duizendpoot Nadia Zerouali in samenwerking met Fairtrade Original. Zij kookte dit gerecht tijdens de introductie van onze nieuwe Midden-Oosterse Kebab kruidenpasta samen met ruim 200 thuiskoks via een livestream event.

Heb je de livestream gemist? Geen zorgen, je kunt de video rustig terugkijken via ons Youtube-kanaal of hieronder. De ingrediënten en het recept vind je onder de video. Zo bak jij deze wereldse kebab, gemakkelijk vanuit je eigen keuken! De oesterzwammen geven jouw vegetarische kebab een stevige bite, probeer het zelf.


Enjoy!


Recept voor 2 personen


Ingrediënten uit de box 200 g oesterzwammen 1 gele ui 2 libanees platbrood 1 eetlepel knoflookpuree

Andere ingrediënten 1,5 el tahina 3 el yoghurt 2 kleine komkommertjes Half handje kerstomaten Half bosje radijsjes 2 el za’atar citroensap peper en zout olijfolie Extra: Bosje groene kruiden naar keuze (peterselie, munt of dragon)


Receptuur Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur de oesterzwammen in dikke grote repen. Pel en snijd de uien in kwarten, verdeel alle losse stukken ui. Meng in een grote kom de paddenstoelen en rode ui met de kruidenpasta.

Rijg de stukken ui en oesterzwammen aan platte spiezen en leg de spiezen dwars op de rand van een ovenschaal, zodat de hete lucht rondom de paddestoelen kan komen. Heb je geen spiezen? Verdeel dan de oesterzwammen en ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat minimaal 15 minuten marineren. Als je tijd hebt, laat het dan bij voorkeur 2 uur marineren zodat de smaak extra lekker in de oesterzammen en uien kan trekken.

Rooster de oesterzwamspiezen in ongeveer 15 minuten in de oven rondom goudbruin tot ze een knapperig randje krijgen.

Meng in een kommetje de knoflook met de tahina, yoghurt en naar smaak wat peper, zout en citroensap.

Verwarm de broden volgens de aanwijzing op de verpakking. Was vervolgens de rauwkost (komkommer, tomaatjes en radijsjes) en groene kruiden en snijd de rauwkost in kleine stukjes. Meng dit met elkaar tot een salade en besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.

Haal de kebab uit de oven en verdeel de stukjes oesterzwam-kebab over het warme brood. Giet daar wat tahinayoghurt over en verdeel de rauwkost en kruiden erover. Bestrooi de oesterzwam-kebab vlak voor het serveren met wat druppels olijfolie en za’atar.

Rol jouw oesterzwam-kebab op en eet smakelijk!





Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page