top of page

Thee granita van Nadia Zerouali

Deze maand hebben we een nieuwe producent in de box, namelijk de heren van Trending Tea uit Dronten. Niels en Roeland zijn ondernemers uit Dronten. Ze hebben een passie voor kwaliteit en ondernemen en willen jou laten genieten van échte theeblends met een intense smaak. In de box zit de groene FairTrade Ginger-Lemon thee. Een frisse thee met citroengras en de mooie smaak van gember. Bijzonder zijn de biologisch afbreekbare theefilters die de heren bij de losse thee leveren. Speciaal voor deze maand maakt chef Nadia Zerouali een lekker recept om te drinken.


Ingrediënten uit de box 1 liter ijsthee ginger-lemon of appelsap

Andere ingrediënten 100 g suiker Schil 1/2 bio citroen Oranjebloesemwater 1 eiwit Extra: notenolie (bijv. argan of walnoot)


Receptuur Breng in een steelpannetje de suiker met 1 dl water, de citroen- schil (zonder wit) en een dopje oranjebloesemwater aan de kook en kook in tot een heldere siroop. Laat afkoelen. Klop ondertussen het eiwit stijf. Meng de ijsthee of sap met wat van de suikersiroop, even proeven.. Het mag te zoet zijn om zo te drinken want door het vriezen vlakt de smaak af. Schep er luchtig het stijfgeklopte eiwit door. Schenk het mengsel in een passend afsluitbaar plastic bakje en laat onder geregeld doorroeren met een vork in de diepvries in 2-4 uur bevriezen tot een kruimige romige granita. Verdeel over kleine glaasjes en druppel er eventueel wat druppels notenolie over. Serveer direct.Heb jij je al aangesloten bij de Koken met de Flevour Box’ Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

Comentários


bottom of page