top of page

Stampot van Palmkool | Karin Tromp

Palmkool, ook bekend als Cavolo Nero, is een heerlijke kool die je in soepen, pasta’s en stamppot kunt gebruiken.


De ingrediënten voor vier personen

Uit de Flevour box oktober haal je:

250 gram fijngesneden palmkool (nerf verwijderen)

100 gram walnoten

1 ui


Andere ingrediënten

1 kilo zoete aardappels

10 zongedroogde tomaatjes

100 gram zachte geitenkaas

olijfolie

peper en zout


Receptuur:

Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke stukken van 4 cm.


Kook ze in een pan water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Prik even met een vork en kijk of de aardappels zacht zijn.


Giet af en houd een klein beetje kookvocht in de pan.


Stamp de zoete aardappels fijn.


Rooster de walnoten in een droge koekenpan of wok. Zet apart.


Snipper intussen een ui en fruit deze met olijfolie aan in de wok of de koekenpan.


Voeg de palmkool en wat peper en zout toe. Roerbak de kool in 10 minuten beetgaar.


Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.


Roer de palmkool, walnoten en zongedroogde tomaatjes door de zoete aardappel en breng zonodig op smaak met peper en zout.


Brokkel als laatste stukjes zachte geitenkaas over de zoete aardappel-palmkoolstamppot.


Eetsmakelijk!


Karin & Edwin Tromp van Tromp Aquafarming


Wil je weten waar je Flevolandse zoete aardappel en walnoten kunt kopen...? Ga dan naar 'Koop Lokaal' en zie waar je terecht kan voor deze lokale producten.


bottom of page