Voor de allereerste Flevour ontwikkelde smaakmaker Nadia Zerouali een recept met de polderknoflook van Karin Perdaems uit Lelystad.

Fotograaf: Sven Benjamins
Flevour recept: Spaanse koude knoflooksoep van Nadia Zerouali
Ingrediënten:
Uit Flevoland
500 g boerenbrood (zonder korst) ca. 2 dl melk 4 teentjes knoflook
Daarbuiten
300 g blanke amandelen
ca. 5 el sherry azijn ca. 1 dl koolzaadolie (of milde olijfolie) peper en zout 1 appel en/of trosje pitloze druiven
Receptuur:
Verdeel het brood in kleine stukjes en laat in een kom met een flinke scheut melk weken totdat ze zacht zijn. Pel en halveer de teentjes knoflook.
Knijp het brood uit en doe samen met de knoflook, de amandelen (houd een paar achter ter garnering) en de sherry in een blender. Voeg ca. 1 l koud water toe en pureer tot een gladde soep. Voeg in een dun straaltje de olie toe en pureer tot een romige soep. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog extra sherry azijn.
Serveer de soep (ijs)koud met wat amandelen, druppels olie, gehalveerde druiven en of plakjes appel en geef er wat (flatbread of Spaanse zoete) crackers bij.
Wil je ook de Flevour box ontvangen of weten waar je deze ingrediënten lokaal kunt kopen? Kijk dan op koop lokaal!