top of page

Soraya's Healthy Carrot Cake van THE VEGGIE WEEK

Soraya Omtzigt is een zesdeklasser op het Baken Trinitas Gymnasium in Almere. Samen met Ester van der Wal zijn zij samen in 2018 THE VEGGIE WEEK begonnen. Dit is een actie, waarbij we elk jaar met meer dan 100 deelnemers een week lang geen vlees en vis eten. Elke maand maakt Soraya de meest overheerlijke vegan recepten voor het Flevour Magazine. Deze keer mogen wij mee smullen van een vegan carrot cake en de vegan BBQ pizza.

Recept voor 1 taart


Ingrediënten voor de cake bodems (wij maken er twee)

2,5 cups amandelmelk

1 cup appelmoes, uit de Flevour Box

2 theelepels vanille poeder

4 cups havermeel

0,5 cup kokosmeel

4 theelepels bakpoeder

4 theelepels kaneel

3 theelepels koek- en speculaaskruiden

1 theelepel zout

4 cups geraspte wortels

2 cups gehakte walnoten

1,5 cup rozijnen


Ingrediënten voor de frosting:

2 cups cashewnoten (nacht geweekt)

6 eetlepels kokosolie

3 eetlepels esdoornsiroop

1 theelepel vanillepoeder

Snuf zout

1 theelepel edelgist (optioneel)

Sap van 1 citroen

6 eetlepels amandelmelk


Receptuur Cake:

Doe de appelmoes, suiker, melk en vanille in een kom en mix. Doe havermeel, kokosmeel, bakpoeder, kruiden en zout bij elkaar en mix. Maak kuil in droge mix en giet nat mengsel erin. Schep dit om tot het goed gemengd is. Schep de noten, rozijnen en de wortelrasp door het mengsel. Plaats twee, met bakpapier beklede, ronde bodems in de oven op 175 Celsius voor 30 min of tot een prikker er droog uitkomt. Laat cakes vervolgens afkoelen.


Receptuur Frosting:

Doe alle ingrediënten in een blender en pureer (tussendoor omscheppen), totdat er een gladde massa ontstaat. Als het te vloeibaar, plaats het mengsel dan kort in de vriezer.


Doe de topping tussen de lagen cake en bedek de cake er ook rondom mee. Garneer de taart eventueel met gehakte pecannoten.


Bon appetit!Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page