Smoothiebowl met granola van restaurant The Black Cockatoo

Ken jij het vegan lunchcafé The Black Cockatoo in Almere al? Alle gerechten zijn 100% plantaardig en waar mogelijk biologische en lokaal geproduceerd.

Deze maand zit er een heerlijke granola van The Black Cockatoo in de Flevour Box. Deze kan je natuurlijk in je yoghurt doen, maar je kan er ook een heerlijke smoothiebowl van maken. Mocht je een keer in het centrum van Almere zijn, ga dan langs bij The Black Cockatoo voor een overheerlijk kopje koffie, vegan taarten, brownies of bananen-brood! Natuurlijk kan je het nu ook gewoon afhalen.



Recept voor 2 personen


Ingrediënten uit de box: 60 gram granola 1 elstar appel 200 ml appel-perensap 75 gram wortel 8 walnoten

Andere ingrediënten: 1 banaan 125 gram diepvries mango 100 gram spinazie 1 avocado 1 el amandelpasta 1 el pompoenpitten


Receptuur:

Rasp de wortels en doe deze samen met de banaan, mango, spinazie en avocado in een blender.

Druk alles goed naar beneden en voeg de appelperensap toe. Vul aan met koud water, tot 2 cm onder de bovenkant van de groente en fruit.

Blend de groente en fruit totdat er een gladde smoothie ontstaat. Verdeel deze over twee kommen.

Snij de appel in vieren, verwijder de kern en snij alle stukken in dunne partjes. Verdeel deze over de smoothie bowls.

Verspreid de granola, walnoten en pompoenpitten over de smoothie bowl. Versier met de amandelpasta.


Begin de dag goed, eetsmakelijk!




Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!