top of page

Schuimige Saffraansaus van Anne Driesman

Anne is geboren en getogen in Dronten, Flevoland en een echte keukenprinses.

Anne: “zolang ik mij kan herinneren denk ik ‘s ochtends bij het opstaan al aan wat ik ‘s avonds eens zal gaan koken. Eigenlijk ben ik altijd met eten bezig, en vind ik niks fijner dan de hele dag met mooie ingrediënten in de weer te zijn om de meest lekkere dingen voor mijn vrienden en familie op tafel te zetten. Als ik de kans krijg om met prachtige lokale producten te koken, probeer ik deze in mijn gerechten zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen”.


In dit recept is het bijzondere ingrediënt saffraan de absolute hoofdrolspeler. De schuimige saus smaakt uitstekend bij een stukje witvis en geroosterde aspergebroccoli, maar is ook fantastisch bij een chique voorgerecht met coquilles en zeekraal.




Recept voor 2 personen


Ingrediënten uit de box:

Flinke pluk saffraan

100 gram sjalotten, gesnipperd


Andere ingrediënten:

25 gram boter

1 gele paprika

1 grote teen knoflook, in dunne plakjes

100 milliliter droge witte wijn

150 milliliter warm water (of bouillon van goede kwaliteit)

75 milliliter verse slagroom


Receptuur:

Verhit de boter in een brede pan met een dikke bodem. Voeg de sjalotten toe en laat glazig worden. Schenk ondertussen de wijn in een glas. Voeg de saffraan toe en laat infuseren.


Als de sjalotten glazig zijn geworden, voeg de paprika toe en laat +/- 5 minuten op laag vuur staan. Roer regelmatig zonder het sjalotten-paprika mengsel bruin te laten worden.


Draai het vuur middelhoog en voeg de knoflook plakjes toe en fruit 1 minuut mee. Pas op dat de knoflook niet aanbrandt. Als de knoflook begint te geuren, blus je het geheel af met de wijn en saffraan.


Als de meeste wijn is verdampt, voeg de slagroom en het water of bouillon toe laat met de deksel op de pan +/- 5 minuten pruttelen.


Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Schenk de saus door een zeef in een schone pan en maak af met witte peper en zout naar smaak.


De saus is het lekkerste indien je hem van te voren maakt, zodat alle smaken goed opgenomen worden. Vlak voor het serveren kun je de saus nog even kort opschuimen met de staafmixer voor een extra schuimig resultaat.


Heerlijk!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page