Sanne Flantua is chef bij Restaurant luchthaven Lelystad en chef bij Boerkok Lelystad. Speciaal voor het Flevour Magazine heeft Sanne drie recepten geschreven. Het recept met witlof en appelstroop en een quinoa salade met wortelpeterselie en harissa zijn ook terug te vinden op de website.

Een recept voor 4 personen
Ingrediënten uit de box:
800 gram schorseneren
150 gram aardappelen
1 grote ui
Andere ingrediënten:
3 eetlepels appelazijn
700 milliliter groentebouillon
125 millimeter room
1/2 theelepel nootmuskaat
klontje boter
zout en peper
Receptuur:
Snipper de ui grof.
Zet een pan op medium vuur en doe er wat olie (koolzaadolie) in.
Snij de schorseneren en de aardappel in gelijke stukken.
Doe als eerst de ui in de pan tot deze een beetje glanst.
Vervolgens gaan de schorseneren, aardappel en azijn erbij.
Zorg dat de groente niet te veel kleuren.
Nu mag de bouillon erbij en daarna ook de room.
Zet het vuur op laag en laat 30 minuten pruttelen.
Pureer de soep nu met een staafmixer of een blender tot een gladde consistentie.
Als het een geheel is, doe dan de nootmuskaat en boter erbij.
Haal nog 1 keer de staafmixer erdoorheen, zodat alles goed gemengd is.
De soep is klaar, smullen maar.
Je kan de soep serveren met harissa, bosui of stukjes gemarineerde kip. Geheel naar ieders eigen smaak.

Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!