Salade van wortelpeterselie van Bilal Bouazza van restaurant Laymous, Lelystad



Recept voor 2 personen


Ingrediënten uit de box 2 wortelpeterselie 1 eidooier 1/2 theelepel knoflookpuree

Andere ingrediënten olijfolie 100 gr fetakaas, in blokjes gesneden halve zak gemengde sla snuf peper en zout 1 theelepel mosterd 5 gram mosterd 8 gram azijn 3 saffraandraadjes 4 gedroogde vijgen in stukjes gesneden 215 gram zonnebloemolie citroen

Receptuur Snijd de wortelpeterselie julienne, oftewel in dunne sliertjes, je kan dit eventueel ook raspen. Zet de gesneden wortelpeterselie even aan de kant.

Verwarm in een steelpan de azijn met de saffraan kort en laat deze weer afkoelen.

Meng de eidooier met de saffraan-azijn en de overige ingrediënten behalve de olie. Dit kan je doen met een garde. Voeg al roerend de olie in een dunne straal toe totdat je een mooie dikke mas- sa hebt, zo dik als mayonaise. Breng op smaak met citroen, peper en zout.

Breng de wortelpeterselie en de gemengde sla en breng op smaak met de gewenste hoeveelheid aioli.

Voeg naar smaak nog wat nootjes toe, denk aan walnoten, amandel of hazelnoot. Dit zorgt voor een extra bite! Maak de salade af met de fetakaas en een scheutje olijfolie.



Smullen!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!