Saffraan Thee van Nadia Zerouali

De opwarmende en verkwikkende kwaliteit van saffraan komt in thee misschien wel het best tot haar recht. In Taliouine, de saffraan regio van Marokko drinken ze dit in de winter dagelijks om sterk en warm te blijven.




Ingrediënten uit de box:

plukje saffraan


Andere ingrediënten:

losse groene thee (beste kwaliteit gunpowder of white pearl)

suiker

verse munt



Receptuur:

Verpulver de draadjes saffraan tussen je vingers. Lukt dit niet goed dan kan je ze ook heel kort verwarmen in een warme droge pan en dan fijnwrijven.


Doe de saffraan in een glaasje en schenk hier wat heet water op. Laat trekken.

Zet een pot sterke Marokkaanse thee van de groene thee, suiker naar smaak en een flinke bos gekneusde verse munt.


Voeg het saffraan water toe en laat kort trekken.


Schenk tweemaal een theeglaasje vol en schenk terug in de pot, dit zodat de saffraan zich goed door de pot thee verdeeld.


Serveer de thee in kleine glaasjes. Geniet ervan!



Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


FL_LOGO_ZW.png

Deze website is een initiatief van

unnamed-1.png
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon