top of page

Saffraan honing cake van Bert van Kuilen

Een recept van Bert, want die kent zijn eigen product het beste! Lees het volledige interview met Bert in het december magazine.



Ingrediënten uit de box:

8 saffraandraadjes


Andere ingrediënten:

45 gram amandelschaafsel

Halve limoen

75 gram boter (+ extra voor invetten)

125 gram suiker

75 gram verse roomkaas

5 eetlepels honing

3 eieren

175 gram bloem

2 theelepels bakpoeder


Receptuur: Week de saffraandraadjes in 1 eetlepel kokend water.


Verwarm de oven voor op 150 graden.


Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat deze op een bord afkoelen.


Maak de limoen schoon en rasp de schil van een halve limoen in een bakje.


Vet de cakevorm in met boter en leg bakpapier over het midden in de vorm.


Voeg de boter, suiker en roomkaas toe in een kom en mix deze gedurende 5 minuten tot een zacht mengsel. Klop de eieren een voor een door het mengsel. Voeg daarna de saffraan, limoenrasp en 3 theelepels honing toe.


Zeef de bloem en de bakpoeder fijn en voeg dit in kleine hoeveelheden tegelijkertijd toe aan het mengsel in de kom. Voeg daarna de helft van de geroosterde amandelen toe en schenk het beslag in de cakevorm.


Plaats de cake in het midden van de oven en bak de cake ca. 1 uur totdat deze lichtbruin van kleur is.


Bestrijk de cake met de overige eetlepels honing en voeg de rest van de geroosterde amandelen toe.


Heerlijk bij een kopje saffraan thee!




Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


bottom of page