top of page

Roze quinoa salade met rode bieten van Love Beets

Rode bieten zijn enorm lekker en bevatten talloze gezondheidsvoordelen. Zo kunnen rode bieten onder andere helpen bij het verbeteren van de doorbloeding, verbeteren van sportprestaties en kan het ontstekingen tegengaan. Lekker en gezond!

Een recept voor 4 personen


Ingrediënten voor de salade:

4 bieten, in blokjes gesnelden

1 eetlepel extra olijfolie

400 gram quinoa, gekookt

¼ theelepel zeezout

2 eieren

3 handjes rucola

kwart rode kool, in stukken gesneden

300 gram kerstomaatjes, gehalveerd

1 komkommer in dunne reepjes

1 handje radijsjes, in dunne blokjes

25 gram noten gehakt (bijvoorbeeld pistache of walnoot)

1 bos waterkers (optioneel)


Ingrediënten voor de dressing:

100 gram cocktailtomaten

50 gram verse basilicum

2 eetlepels witte uien, gehakt

1 eetlepel rodewijnazijn

115 milliliter olijfolie

½ theelepel honing

½ theelepel zout

½ theelepel gemalen zwarte peper


Receptuur: Bereid de dressing Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine mixer en mix dit totdat de dressing romig is geworden. Zet de dressing even opzij. Voor de quinoa Kook de quinoa. Doe de helft van de rode biet in een keukenmixer samen met één el olijfolie en meng dit tot het mengsel romig is geworden. Voeg indien nodig 1-2 el water toe om de gewenste consistentie te krijgen. Doe het mengsel in een mengkom en dompel de gekookte quinoa onder totdat deze roze kleurt. Breng op smaak met zout en peper. Voor de zachtgekookte eieren Breng een pan water aan de kook. Leg de eieren voorzichtig erin en stel een kookwekker in op 6 ½ minuut. Zodra de eieren gaar zijn, laat u ze schrikken onder koud water en pelt u ze voorzichtig. Snij de eieren vervolgens in twee helften. Voor de salade Pak een schaal of een grote weckpot. Leg de gehakte rode kool, gehalveerde tomaten en komkommer reepjes onderop. Verspreid een deel van de dressing over de groenten. Voeg een grote lepel quinoa toe. Leg de overblijvende bieten partjes erop, samen met de radijs, pistachenoten, tuinkers en een beetje rucola. Rond het geheel af met het zachtgekookte ei en verspreid nu de rest van de dressing er overheen.

Genieten maar!

Wil je nog iets meer weten over Beetz? In oktober heeft TV programma BinnensteBuiten een mooie reportage gefilmd over de rode bieten: Bietjes, Zeewolde | BinnensteBuiten (kro-ncrv.nl)


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Commentaires


bottom of page