top of page

Risotto met paddenstoelen van Hanneke de Jonge, Culinea

Deze Risotto met paddenstoelen is een klassiek Italiaans gerecht. Risotto ai funghi zoals het zo mooi heet op z’n Italiaans. Gebruik de shiitake of een mix van paddenstoelen en een goede paddenstoelenbouillon (fond). Dit geeft een lekkere smaak aan het gerecht.


Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box: 1 kleine ui, gesnipperd 400 gr paddenstoelenmix, waarvan 200 gram shiitake uit de box

Andere ingrediënten: 1,2 liter paddenstoelenbouillon 2 tenen knoflook, fijngesneden olijfolie 400 gr risottorijst 1 glas witte wijn 25 gr roomboter of margarine (vegan) Parmezaanse kaas, geraspt peper en zout naar smaak


Receptuur:

Verwarm de bouillon in een kookpan.

Fruit in een grote lage pan in een scheut olijfolie de gesnipperde ui en knoflook in ongeveer 2-3 minuten tot ze glazig zijn.

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ongeveer de helft in kleine blokjes.

Snijd of scheur de andere helft in plakjes en/of stukken.

Voeg nu de fijngesneden paddenstoelen toe bij de ui in de pan en bak deze even mee. Roer de rijst erdoor en bak dit ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Schenk de witte wijn erbij en laat zo lang koken tot de rijst de wijn geabsorbeerd heeft.

Voeg dan al roerend steeds een soeplepel bouillon toe, totdat de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen. De risotto hoort nog een beetje vochtig te zijn.

Roer dan een klont boter en de helft van de geraspte kaas door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en laat staan.

Bak in een bakpan met olijfboter de champignons goudbruin.

Serveer de paddenstoelen over de risotto en rasp de Parmezaanse kaas erover.


Lekker genieten!Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

Comments


bottom of page