Risotto met geroosterde schorseneren en wortelpeterselie van Anne Driesman

Anne heeft vorige maand een overheerlijk recept met de Flevour Box gedeeld. Deze maand heeft Anne weer een recept voor ons, die veel te lekker is om niet met jullie te delen! Anne zou zichzelf omschrijven als een echte hobby chef. Geniet van de risotto en laat ons weten hoe deze bij jullie smaakt. Enjoy!



Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box:

1 grote gele ui, gesnipperd

200 gram wortelpeterselie

200 gram schorseneren


Andere ingrediënten:

1 liter groentebouillon van goede kwaliteit

100 gram boter

4 eetlepels olijfolie

2 tenen knoflook, fijngehakt

400 gram risottorijst

2 glazen droge witte wijn

115 gram vers geraspte Parmezaanse kaas

Bosje bladpeterselie, fijngehakt

2 eetlepels citroensap of azijn

8 plakjes pancetta, optioneel

Peper & zout


Receptuur:

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de schorseneren en de wortelpeterselie met een dunschiller. Halveer grotere exemplaren indien nodig zodat alle groente een gelijke dikte heeft. Het is belangrijk om de schorseneren direct na het schillen in een kom water met citroensap of azijn te leggen om het verkleuren tegen te gaan. Kook de schorseneren en wortelpeterselie voor 5 minuten in gezouten water. Giet ze af, laat goed uitlekken en verdeel over de bakplaat. Meng de groenten met 2 el olijfolie, peper en zout en rooster in +/- 25 minuten gaar. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en snijd de geroosterde groenten in kleine stukken.


Verwarm ondertussen de bouillon in een steelpan. Verwarm 2 el olijfolie samen met ¼ van de boter in een andere, ruime pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui tot dat deze glazig is. Dit duurt +/- 10 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Draai het vuur hoger en voeg de rijst toe terwijl je blijft roeren. Als de rijst glazig begint te worden, blus je de pan af met de wijn en roer je het geheel goed door.

Als de wijn is opgenomen, voeg je een soeplepel bouillon toe. Je kunt nu het vuur lager draaien en de rijst langzaam de bouillon laten opnemen. Pas als alle bouillon is opgenomen, voeg je de volgende lepel toe. Herhaal dit totdat de rijst gaar is (dit duurt +/- 25 minuten). Als de rijst nog niet gaar is maar de bouillon op, kun je wat extra kokend water toevoegen.


Als de risotto goed is haal je hem van het vuur en voeg je de geroosterde groenten, de resterende boter, fijngehakte bladpeterselie en de Parmezaanse kaas toe. De risotto moet romig en smeuïg zijn van textuur zijn. Laat een paar minuten staan en serveer. Indien je graag nog wat knapperigheid wilt, kun je het gerecht met nog wat uitgebakken pancetta garneren.


Heerlijk!

Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!