Regenboog wortels met Tahin- dressing en dukkah van Anne Driesman

Anne zou zichzelf omschrijven als een echte hobby chef en heeft deze maand een heerlijk stampot gemaakt. Dit bijgerecht laat zien hoe leuk en spannend koken met een doodgewone groente kan zijn. Alhoewel zijn deze prachtige gekleurde wortelen allesbehalve ‘gewoon’ te noemen. Lekker met couscous!



Ingrediënten uit de box: 600 gram gekleurde wortels

1,5 el dukkah

Andere ingrediënten: 2 el honing 2 el olijfolie 2 el tahin 1 el yoghurt Sap van een 1/2 citroen Bosje verse munt Granaatappelpitjes Peper & zout


Receptuur:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Schil de wortels en hussel ze op een bakplaat met de honing, de olijfolie, peper en zout.

Plaats de bakplaat met de wortels in de oven voor 30-40 minuten.

Maak intussen de dressing door de tahin met het citroensap, de yoghurt en een snufje zout te mengen.

Als de dressing te dik is, voeg dan een scheutje water toe.

Hak de muntblaadjes fijn.

Leg de wortels op een mooie schaal en lepel de dressing eroverheen. Bestrooi met de gehakte muntblaadjes en granaatappelpitjes.

Maak af met een flinke schep dukkah.


Geniet ervan!





Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!