top of page

Rabarber Tiramisu van Hanneke de Jonge, Culinea

Het is rabarbertijd, dus geniet er zoveel mogelijk van. Het is natuurlijk niet de originele tiramisu, maar het is hetzelfde idee van dit nagerecht, gemaakt van mascarpone en in een platte schaal. Ik heb alleen half mas- carpone en half Griekse yoghurt gedaan. Dat vind ik wat frisser en minder machtig. Het blijft natuurlijk wel een super machtig en zondig dessert, maar ja af en toe mag dat toch wel?

Door de rabarber te roosteren, blijven de stengels mooi intact. Als je daar geen zin in hebt, hoef je dat natuurlijk niet te doen. Maak dan van alle rabarber die lekkere compote en verwerk dat in dit toetje.Recept voor 6-8 personen


Ingrediënten uit de box 750 gr rabarber

Andere ingrediënten 500 ml Griekse yoghurt

500 ml mascarpone 3 zakjes vanillesuiker

100 gr poedersuiker

100 gr Amaretti koekjes

3 el likeur 20 gr pistachenoten

150 gr kristalsuiker

2 sinaasappels 1 kopje water


Receptuur Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Spoel de rabarberstengels schoon. Rasp een halve sinaasappel en pers beide sinaasappels uit.

Snijd van de mooie rode gedeeltes van de rabarber een paar schuine stukken. Snijd de rest in kleine stukjes. Leg de mooie rode stukken in een ovenschaal en bestrooi met een beetje suiker. Zet dit in de oven en laat dit in ongeveer 12 minuten (niet te) zacht worden.

Breng in een grote pan de rest van de rabarber met de sinaasappelrasp, -sap, suiker en water aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat ongeveer 10-15 minuten pruttelen. Laat dan afkoelen.

Laat de yoghurt vier uur uitlekken door een schone theedoek in een vergiet. Hierdoor ontstaat een dikke ‘hangop‘.

Meng de mascarpone met de vanillesuiker en de poedersuiker en spatel dit voorzichtig door uitgelekte yoghurt.

Bekleed de bodem van de schaal met de koekjes. Giet hier een beetje sterke drank over en lepel hierop de afgekoelde rabarbercompote. Hierop komt het mascarpone mengsel. Zet dan afgedekt in de koelkast om ongeveer vier uur op te stijven.

Vlak voor het serveren decoreer je de tiramisu met de stukjes rabarber en die mooie groene pistachenoten.


Eetsmakelijk!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

Comentarios


bottom of page