Quinoa Salade met wortelpeterselie, rodekool en harissa vinaigrette van Sanne Flantua

Sanne Flantua is chef bij Restaurant luchthaven Lelystad en chef bij Boerkok Lelystad. Speciaal voor het Flevour Magazine heeft Sanne drie recepten geschreven. Het recept met witlof en appelstroop en de schorseneren soep zijn ook terug te vinden op de website.


Een recept voor 4 personen


Ingrediënten voor de salade:

3-4 wortelpeterselie

1 kleine rode kool

200 gram quinoa


Ingrediënten voor de vinaigrette:

Harissa

Citroen

Koolzaadolie zout


Receptuur:

Was en zeef de quinoa even voordat je het kookt.

Doe de gewassen zaden in een pan en voeg water toe. Met twee keer zoveel water als quinoa zit je altijd goed. Wanneer het water kook draai je het vuur lager, zodat het nog een beetje suddert voor zo'n 8 tot 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat het geheel nog een paar minuten uitstomen met de deksel op de pan.

Elke harissa is andere en elke persoon heeft een andere smaak. Daarom hebben voor deze vinaigrette geen specifieke afmetingen genomen, maar moedigen wij ieder aan om zelf de smaken te bepalen!

Sanne vindt deze hoeveelheid het lekkerste!

Doe een eetlepel harissa en een eetlepel koolzaadolie in een bakje en roer goed door. Voeg naar smaak citroensap aan toe, of eventueel nog extra olie en harissa. Maak het af met wat zout, als je het nodig vindt.


Snij de rodekool in kleine reepjes.

Zet een (wok)pan op hoog vuur met olie en wok de rodekool tot gewenste gaarheid.


Rasp de wortelpeterselie.


De kool en quinoa kunnen warm of koud geserveerd worden.


Mix de quinoa met de kool en wortelpeterselie door elkaar.

Voeg naar wens de harissa vinaigrette er doorheen.


Serveertip: lekker bij kipfilet/dijfilet gemarineerd in ras el hanout.


Eetsmakelijk!




Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!