Hanneke is het gezicht achter kook-website: Culinea. Ze kookt, fotografeert en creëert! De wieg van Hanneke heeft letterlijk en figuurlijk in een keuken gestaan. Namelijk in de keuken van het restaurant van haar ouders. Hanneke is opgegroeid met de klassieke Franse keuken, maar door het vele reizen kwam ze ook in aanraking met talrijke andere smaken. "Ik ben gek op de Aziatische en Italiaanse keuken maar vooral de kruidige smaken uit het Midden Oosten hebben mijn voorkeur." Hanneke kookt dagelijks vers en met zoveel mogelijk lokale ingrediënten van het seizoen.

Recept voor 4 personen
Ingrediënten uit de box: 1 bosje (regenboog)wortelen 150 gr quinoa
Andere ingrediënten: 2 sinaasappels 1 avocado 150 gr (vegan) feta, verkruimeld 1 bosje koriander gemengde sla 1/2 granaatappel, pitten ervan
Dressing: 2 tl mosterd 4 el olijfolie 1 el balsamico 1 tl rasp van sinaasappel 1 el sap van sinaasappel 1 rode ui, in dunne ringen peper en zout naar smaak
Receptuur:
Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een jampotje en schud goed door elkaar. Schil de wortelen en snijd deze in schuine plakken. Kook de wortelen gaar.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van de sinaasappels af. Zet de sinaasappel op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd de partjes eruit.
Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer de salade lauwwarm met wat granaatappel- pitjes en koriander erop.
Eetsmakelijk!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!