top of page

Polder tortilla




Recept: Polder tortilla van Bauke van der Veen.


Ingrediënten (voor 4 personen):

3 vastkokende aardappels geschild en in plakjes

3 uien in halve ringen

1 teentjes knoflook fijngehakt

6 eieren

1,5 dl koolzaadolie

zout

peper


Benodigdheden:

Koekenpan



Receptuur:

Verwarm de koolzaadolie in een koekenpan.


Bak als eerste de uien aan, voor ongeveer 15 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe.


Voeg vervolgens de knoflook en aardappel schijfjes toe. Bak nog 20 minuten op een laag vuur en schep ondertussen af en toe om.


Breek ondertussen de eieren in een grote kom, en roer ze met een vork, zodat ze nog wel wat structuur hebben.

Schep het aardappel - ui mengsel bij de eieren. Laat dit 15 minuten staan, met een deksel op de kom.


Giet nog een beetje olie in de pan, en voeg het hele mengsel toe.


Bak de tortilla 15 minuten zonder roeren, met een deksel op de pan, op een medium vuur. De bovenkant moet droog worden. Af en toe de pan wat schudden om aanbakken te voorkomen.


Pak een groot bord, zet 'm op de koekenpan, en keer beide om zodat de tortilla omgekeerd op je bord ligt. Laat het terug in de pan glijden om de andere kant nog wat kleur te geven. Bak het daarvoor nog 5 minuten in de pan.

Stort op een bord, snijdt in punten.



Serveertip:

Eet deze heerlijke polder tortilla met een frisse salade.



Wil je weten waar je deze ingrediënten lokaal kunt kopen? Kijk dan op koop lokaal!

bottom of page