top of page

Pompoen kerriesoep | Restaurant Le mirage

Guust & Colinde de Nijs staan al sinds 1992 aan het roer van restaurant Le Mirage in Emmeloord. In 1996 werd het restaurant al onderscheiden door de Franse minister van landbouw. De chefs worden geïnspireerd door de Franse, Italiaanse, Nederlandse en zelfs Japanse keuken. Bij Le Mirage staat gastvrijheid en kwaliteit voorop. Het restaurant heeft een wisselend menu en werkt met veel lokale producten. Le Mirage is wekelijks geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 17:00 uur.



De ingrediënten voor 10 personen:

Uit de Flevour box oktober haal je:

500 gr pompoen vlees

1 ui


Andere ingrediënten

1 ½ ltr bouillon (kip of groente)

sap van ½ citroen (of een scheutje azijn)

¼ ltr crème fraîche

2 theelepel kerriepoeder

3 theelepel mosterd

peper/ zout.


Receptuur:

De pompoen wassen en evt slechte plekken eruit snijden. Tip: de pompoen hoeft niet geschild te worden!


Verwijder de pompoenpitten en snijd de pompoen en de ui klein. Tip: wanneer het snijden van de pompoen lastig is, kunt u de pompoen eerst in een voorverwarmde oven 10 minuten “bakken” zodat de pompoen zachter wordt!


De pompoen stukken en de ui zachtjes aan zweten met de kerrie en de mosterd.


Afblussen met de bouillon en de citroensap.


Romig maken door het toevoegen van de crème fraîche.


Pureren met een staafmixer en door een bolzeef halen.


Op smaak brengen met peper en zout.


Evt. als garnituur gebakken pompoenpitten, reepjes rookspek of reepjes gerookte zalm toevoegen.


Eet smakelijk!


Meer weten over Le Mirage? Dat kan! Je kan het restaurant vinden via de website of bekijk de social media accounts. Ga naar facebook en twitter voor meer informatie.

Guust & Colinde de Nijs



Wil je weten over waar je Flevolandse producten kunt kopen...? Ga dan naar 'Koop Lokaal' en zie waar je terecht kan voor deze lokale ingrediënten.


bottom of page