Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas van Hanneke de Jonge, Culinea


Deze pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas is bijna geen recept te noemen, want het is simpel een paar ingrediënten met elkaar mengen. Je moet alleen wel van te voren de maïs koken, als deze ongekookt is. De salsa is lekker pittig door de sriracha mayonaise.

Sriracha is een pittige rode pepersaus, als je die niet kan vinden vervang het dan door sambal.

Deze salsa is lekker bij de barbecue.


Recept voor 4 tot 6 personen


Ingrediënten:

2 maïskolven uit de Flevour Box

2 lente-uitjes

60 gr geraspte oude kaas

3 el mayonaise

1-2 tl Sriracha

zout

Receptuur:

Kook de maïskolven gaar in ongeveer 15 minuten. Giet ze dan af en laat ze afkoelen.

Snijd de maïs van de kolven door ze rechtop te zetten en met een mes van boven naar beneden de maïskorrels eraf te snijden. Doe het in een kom.


Snijd de lente-uitjes in hele dunne ringen, doe dit in de kom bij de maïs samen met de geraspte kaas.


Meng de Sriracha door de mayonaise en breng het op smaak met zout.

Meng de pittige mayonaise nu door de rest van de ingrediënten en de salade is klaar.

Smakelijk!

Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!